Infraestructures i serveis

SERVEIS

Problemes en la reparació de la fuita d’aigua que afecta el Montsià

Es preveu que el servei es recuperi aquest dilluns a la tarda

La inestabilitat del terreny deltaic ha dificultat les tasques de reparació de la fuita d’aigua de la canonada del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) que abasteix els municipis del Montsià. Segons informa ACN, una fissura de 80 centímetres va provocar el tall del subministrament dissabte la tarda. Això ha afectats els veïns dels municipis de la Ràpita i d’Alcanar, especialment a la zona d’Alcanar Platja, on milers d’usuaris ja no han pogut disposar d’aigua potable des d’aquest dilluns a la matinada malgrat les mesures d’estalvi. El primer intent de reparació no va reeixir i els tècnics de l’ens treballen per substituir ara el tram de canonada danyat per poder restablir el servei pels volts de les sis de la tarda, segons les últimes previsions.

Una fissura en qüestió es va produir a la part central d’un tram de canonada de dotze metres. Es tracta d’una canonada de polietilè de 630 mil·límetres de diàmetre i que pot suportar una pressió de 16 bars. Aquest dilluns al migdia, el director gerent del CAT s’ha volgut mostrar prudent sobre les possibles causes que l’han provocat i ha avançat que ho investigaran.

Detectada dissabte a la tarda, els tècnics van intentar una reparació mecànica provisional unint els dos extrems. El fet, però, de situar-se el tram afectat en una zona deltaica, amb “llims” i “poc consistent” ha dificultat i retardat els treballs. “No hem pogut estintolar la canonada contra els laterals de la rasa perquè ens queia a sobre”, ha apuntat Pujol. Finalment, s’ha optat per substituir el tram afectat.

Un cop unida la nova peça i reparada la canonada, caldran tres hores més per reomplir-la d’aigua abans de reprendre efectivament el servei. Això suposarà que, durant gairebé 48 hores, el CAT no ha pogut abastir els dipòsits municipals dels municipis del Montsià.

Si bé Amposta i Sant Jaume d’Enveja, que reben uns 50 metres cúbics diaris, no s’han vist particularment afectats, altres municipis turístics i més dependents d’aquest subministrament, com la Ràpita i Alcanar, han patit talls i restriccions, especialment a partir d’aquest dilluns a la matinada, malgrat les recomanacions reiterades de reduir el consum.

“A primera hora al matí ens hem vist afectats. Un dels dipòsits s’ha quedat sense aigua a la matinada i l’altre s’ha anat nodrint d’aigua dels pous que tenim. Només una part del poble té una mica d’aigua”, ha explicat el primer tinent d’alcalde de la Ràpita, Marc Brunet.

A Alcanar, especialment a la zona d’Alcanar Platja, uns 1.500 abonats s’han quedat se sense abastament. Arran de l’avaria, es tècnics municipals, del CAT i de la concessionària van acordar disminuir la pressió per allargar la capacitat del pou. “Però a les tres del matí ja ha acabat”, ha subratllat l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig. Tant Roig com Brunet han lloat el paper del CAT en l’abastament d’aigua dels seus municipis i han agraït la resposta davant l’incident.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia