Medi ambient

La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

L’autorització administrativa que la Direcció general d’Energia ha concedit a la filial d’Endesa Enel Green Power per a la construcció del parc eòlic Galatea en uns terrenys de La Jonquera ha aixecat les alarmes de les entitats ambientals i proteccionistes. Tot i això, fonts de la Iaeden han remarcat que es tracta d’una autorització només administrativa, ja que, en cas contrari, el proper 25 de juliol, l’empresa perdria el dret a tirar endavant aquest projecte.

Les mateixes fonts han qualificat de desafortunada la decisió i han lamentat que un govern de la Generalitat en funcions hagi pres aquesta decisió davant la fort oposició al territori i dels informes negatius de tots els municipis afectats i sense tenir en compte que s’afecta un dels corredors migratoris més importants del sud d’Europa. Això no obstant, les fonts qualifiquen d’esperada aquest decisió i recorden que la resolució final sobre si el tirarà endavant o no el projecte està en mans del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ha admès a tràmit els contenciosos administratius de l’entitat i de l’Ajuntament de La Jonquera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia