Societat

A punt cinc refugis climàtics i tretze zones d’ombra

Davant les cada cop més freqüents onades de calor, l’Ajuntament de Palafrugell continua apostant per ampliar i posar al dia els refugis climàtics, amb l’objectiu d’oferir a la població espais on protegir-se de les altres temperatures.

Així en total son 5 els refugis climàtics: El Museu del Suro de Catalunya (c/ Begur, 15) amb horari de dilluns a dissabte de 10 a 2 del migdia i de 5 de la tarda a les 8 del vespre, i els diumenges de 10 a 2 del migdia. La cafeteria de la residència Palafrugell Gent Gran (c/ de Josep Bonay i Vidal Mestre, 15), oberta de dilluns a divendres de les 9 del matí a 4 de la tarda i els caps de setmana i festius des de les 9 fins a 2/4 de 4 de la tarda. La Biblioteca Municipal (c/ de Sant Martí, 18), en horari de dilluns a dissabte de 10 a 2/4 de 2 del migdia i de dilluns a divendres de 2/4 de 5 a les 8 del vespre. El Centre Municipal d’Educació Núria Rivas Mascarós (c/ del Bruguerol,12), amb un horari de 9 del matí a 1 del migdia. I el local del Consell de la Gent Gran (plaça Onze de Setembre, 11) per les tardes, en concret des de les 4 de la tarda fins les 8 del vespre.

A part d’aquest 5 refugis climàtics, també es compta amb un total de 13 zones d’ombra a l’aire lliure, distribuïdes per tot el municipi inclòs Llofriu, Llafranc, Tamariu i Calella de Palafrugell. D’aquesta manera, el Consistori intenta proporcionar refugis i zones d’ombra al major número de barris possible. Per contribuir a la seva localització, s’ha creat un mapa on trobar tots aquests espais.

Aquesta iniciativa està destinada als col·lectius vulnerables i té com objectiu evitar cops de calor i problemàtiques entre la població provocades per la intensa calor i els efectes sobre la salut de les altes temperatures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Òscar Escuder
President de Plataforma per la Llengua

“Hem de revertir la tendència del baix ús social del català”

Barcelona

Malgrat, exemple per a Greenpeace

Malgrat de Mar
LA crònica

Bronzo, on es pot tastar Venècia sense sortir de Barcelona

BANYOLES

Impulsen un manifest perquè el Monestir de Sant Esteve passi a ser de la ciutat

BANYOLES
sanitat

L’OMS declara la verola del mico emergència internacional de salut pública

barcelona
meteorologia

Protecció Civil manté l’alerta per pluges, que poden ser localment intenses

Barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

Inundacions en el dia més plujós des del temporal Glòria

CASSÀ DE LA SELVA

Més de 150 visualitzacions en els continguts de la nova app “Platges i litoral”

palafrugell
successos

Detingut a Lleida per l’estafa de l’estampeta

Lleida