Societat

societat

Impulsen un projecte que permetrà donar accés a l’aigua a les persones amb mobilitat reduïda

L’Ajuntament de Palamós posa en marxa un projecte pioner a tot el litoral amb la instal·lació a la platja Gran d’un sistema que permetrà donar accés a l’aigua a les persones amb mobilitat reduïda. L’objectiu de la iniciativa és el de garantir l’accés a l’aigua de les persones usuàries de la platja i que aquest sigui d’una manera el màxim d’autosuficient possible. Es tracta d’una plataforma dotada de zona d’ombra, que ha estat construïda amb alumini i acer inoxidable, amb una superfície plana i diàfana d’uns 12m2, feta amb plàstic reciclat i fusta sintètica antilliscant.

Aquest pantalà estarà situat damunt de l’aigua mitjançant un sistema de flotació al qual s’accedirà per una passera fixa que el connectarà a la platja. Aquest element compta amb barana a tot el seu perímetre, i inclou una cadira elevadora hidràulica, amb capacitat de fins a 120kg i funcionament amb bateries, que facilita l’entrada i sortida de l’aigua de l’usuari, de manera autònoma, còmoda i segura.

En paral·lel, també s’inclou una escala de disseny ergonòmic amb barana, per a poder ser utilitzada d’acord amb el grau de dificultat en la mobilitat de cada persona usuària de la plataforma.

Accessibilitat universal a les platges

Segons l’Organització Mundial de la Salut, aproximadament un 40% de la població mundial experimenta problemes de mobilitat en algun moment de la seva vida. Aquests problemes poden sorgir per diverses raons, com ara una discapacitat, l’estat d’embaràs, l’obesitat o simplement per l’edat i la condició física. Aquestes limitacions de mobilitat poden ser temporals o permanents, però afecten significativament la qualitat de vida de les persones que les pateixen.

Amb la instal·lació d’aquest sistema pioner, Palamós potencia la plena autonomia de gran part de persones amb mobilitat reduïda, millorant la seva qualitat de vida i avançant cap a la inclusió i l’accessibilitat universal a les platges. La creació del sistema és una iniciativa de Pep Esteba, Marta Bordas i Víctor Fernández, mitjançant les entitats Cocemfe Catalunya i la Fundació Step by Step.

Els treballs per a la ubicació tècnica d’aquesta plataforma es faran a principis de la setmana vinent, moment en el qual el sistema quedarà plenament operatiu. El cost total ha estat de 61.437,75 euros, que són finançats mitjançant les aportacions de la Diputació de Girona (30.000), l’Ajuntament de Palamós (20.000) i de diversos patrocinadors gestionats per la Fundació Step by Step i Cocemfe Catalunya (11.437,75).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TRANSPORTS

L’EMT introdueix el pagament amb targeta i mòbil als busos

Tarragona
SOCIETAT

CCOO alerta que les condicions empitjoren al transport per carretera

Barcelona
medi ambient

184 milions per al manteniment del clavegueram a Barcelona en els propers 8 anys

Barcelona
societat

Denunciats per navegar amb moto aquàtica dins dels Aiguamolls

sant pere pescador
successos

El vianant atropellat per un bus a Girona, a la UCI en estat greu

girona
SALUT

L’Alt Pirineu i Aran comencen la detecció precoç del càncer de coll uterí

Vielha
societat

L’Associació Rodes demana que es compri la Torre d’en Sastre

roses
SOCIETAT

Treball considera insuficients les mesures preventives de la planta de Botarell

Botarell
SOCIETAT

Investigadors de la UPC creen un sistema per reduir el combustible del vaixell d’Open Arms

Vilanova i la Geltrú