Societat

Les fortes pluges provoquen almenys 75 morts a l'illa de Java

Indonèsia

Just tres anys després del tsunami que va causar més de 200.000 morts al sud-est asiàtic, un nou desastre natural ha afectat l'illa indònesia de Java.

La forta pluja que ha caigut ininterrompudament durant 12 hores a Indonèsia ha provocat una esllavissada que ha sepultat una setantena de persones, amb un balanç provisional de 75 morts o desapareguts.
Un total de 24 cadàvers han estat recuperats a prop del riu Bengawan, al districte de Karanganyar, i 37 persones estan desaparegudes. A catorze desapareguts més els estan buscant a Wonogiri.

El despreniment ha afectat diversos districtes de Java, a l'oest de l'arxipèlag i l'illa més poblada, i per tant es creu que la xifra de víctimes podria augmentar.

Per la seva banda, uns 300 agents participen en les operacions de rescat i intenten arribar a la zona més afectada, a uns 500 quilòmetres a l'est de la capital i amb un accés molt complicat.

La temporada de pluges a Indonèsia, que comença a l'octubre i acaba a finals de març, comporta precipitacions molt abundants.

Les esllavissades de terra i les inundacions són freqüents i, sovint, moren moltes persones víctimes del temporal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.