Societat

SUCESSOS

Comissen una boa i una pitó de Birmània a un particular

La Guàrdia Civil investigua el propietari per un delicte contra la flora i la fauna i per tràfic il·legal d’espècies protegides o en perill d’extinció

  • VÍDEO: Els animals decomissats. Guàrdia Civil

El Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil ha intervingut en un habitatge de Monistrol de Montserrat una tortuga en perill d’extinció i dues serps protegides, una pitó de Birmània i una boa constrictor. Els agents investiguen el propietari per un delicte contra la flora i la fauna i per tràfic il·legal d’espècies protegides o en perill d’extinció, segons ha informat aquest dimecres la Guàrdia Civil en un comunicat. Els investigadors van obtenir informació sobre l’existència en un domicili d’animals exòtics i, per això, el 7 de juny passat, agents del Seprona, acompanyats d’un agent municipal, van inspeccionar els animals amb el consentiment voluntari i per escrit del propietari.

En la inspecció, van trobar una tortuga dins d’un aquari i dues serps en peixeres, amb el menjar necessari i els tres exemplars en bon estat. La tortuga trobada és una tortuga mediterrània, inclosa al Llistat d’Espècies Silvestres en Règim de Protecció Especial i al Catàleg Espanyol d’Espècies Amenaçades en perill d’extinció.

En el cas de les serps, es tractava d’una pitó de Birmània, una de les espècies de serp més gran del món, que pot arribar a fer més de cin metres i superar els 100 quilos, i una boa constrictor, una de les més populars del món, originària del continent americà. Els animals es van traslladar al Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya amb seu a Masquefa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia