Salut

Roses treballa a través del Pla Educatiu d’Entorn el benestar entre infants i joves

L’Ajuntament de Roses continua programant, també durant l’estiu, activitats dirigides a treballar el benestar emocional i a abordar temàtiques d’interès per a infants i joves, ara a través de tallers teatrals i de psicodansa que s’ofereixen als casals juvenil i infantils que tenen lloc a la població durant els mesos de juliol i agost. Les diferents propostes es van iniciar la setmana passada i s’emmarquen en el Pla Educatiu d’Entorn de Roses impulsat per l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament.

Les activitats que s’ofereixen al Casal Jove organitzat per l’Ajuntament, són els tallers teatrals ‘Identitats’ i ‘Aleksi’, en els quals participaran una vuitantena de joves durant el mes de juliol, repartits en diferents sessions. ‘Identitats’ consisteix en la combinació de teatre amb la participació activa dels assistents per ajudar a gestionar l’acceptació de la diversitat, plantejant la influència del grup en la nostra forma de ser i la integració de les persones diferents. A partir de diferents escenes i role-plays, els participants treballen els prejudicis, com integrar la diversitat al grup, la detecció d’estereotips i l’estimulació de l’empatia i del respecte.

Per la seva banda, el taller ‘Aleksi’ aborda el consum de substàncies tòxiques (alcohol i drogues) i, a través de tècniques teatrals, reflexiona sobre les dinàmiques socials i les motivacions del consum d’aquestes substàncies.

Els tallers psicoeducatius experiencials que el programa Vibrart realitza a través del Pla Educatiu d’Entorn de Roses durant el curs escolar en els centres de primària i secundària de la població, s’ofereixen aquest estiu també als casals infantil i esportiu i al casal de l’Associació Tramuntanets.

A través de la psicodansa, s’ajuda els participants a desenvolupar diferents competències emocionals i socials. S’oferiran un total de 24 sessions al casal de l’Associació Tramuntanets consistents en experiències d’aprenentatge simbòlic i sensorial (expressió corporal, jocs i dinàmiques artístiques) per a infants amb diversitat i 13 sessions al casal infantil i esportiu, on es treballarà la cohesió de grup.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia