Administracions

Lloret de Mar prohibeix fumar a totes les seves platges

L’Ajuntament de Lloret de Mar prohibeix fumar a les platges i cales del municipi. Des del consistori es vol fer un “pas endavant” per generar un entorn més “saludable”, segons informa l’Acn. L’alcalde de Lloret de Mar, Adrià Lamelas, destaca la voluntat de ser “sostenible” i ha ressaltat que és el primer municipi de la Costa Brava que sancionarà aquells que incompleixin la normativa.

Sis agents de Protecció Civil vigilaran que no es fumi i advertiran als qui ho estiguin fent i, si no els fan cas, serà la Policia Local qui multarà l’infractor. Unes platges que es preveu que estiguin plenes tot l’estiu. I és que els hotels de Lloret registren una mitjana del 95% d’ocupació fins al setembre i, de moment, les xifres d’octubre també són bones.

El temporal Nelson va fer malbé algunes de les platges de Lloret de Mar el mes de març. Ara l'Ajuntament celebra que la majoria ja estan recuperades i plenes de banyistes. Uns banyistes que, però, no podran fumar a cap de les platges i cales del municipi. El consistori ho ha prohibit, sota amenaça de sanció que pot anar, en els casos més greus, als 750 euros de multa per encendre una cigarreta. El consistori està duent a terme una campanya de sensibilització amb anuncis en diversos idiomes on s'indica que a no es pot fumar a la zona de platja i només es recorrerà a la multa quan es detecti una voluntat de no complir la normativa. En aquest sentit, el consistori ha previst que sis agents de Protecció Civil passegin per les zones on es concentren els banyistes i, si veuen algú que està fumant, l'adverteixen que està prohibit i li demanen que apagui la cigarreta.

En cas que s'hi negui, o torni a fer-ho sabent que està prohibit, és aleshores quan es procedeix a multar-lo per part de la Policia Local. L'alcalde de Lloret de Mar, Adrià Lamelas, ha destacat que "en cap cas és una mesura recaptatòria" i que la voluntat del municipi és anar en la línia d'un poble "sostenible i respectuós amb el medi ambient". Lamelas recorda que l'any passat es va fer la prova en dos espais diferents i que l'experiència va ser satisfactòria i, per això, ho apliquen a tot arreu. El batlle assenyala que es tracta d'una iniciativa que va en la línia de fomentar el civisme a la localitat. En aquest sentit, ha tornat a reivindicar "l'acord històric" amb la patronal de l'oci nocturn per tal d'incorporar deu vigilants que reforçaran la seguretat en els carrers on s'acumulen més bars i discoteques, per tal d'evitar la venda ambulant, les actituds incíviques i generar malestar als veïns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia