Societat

societat

Creixen un 28% les agressions contra el col·lectiu LGTBI en un any

L’Observatori Contra l’LGTBI-fòbia ha registrat 303 incidències per situacions discriminatòries a Catalunya el 2023, un 27,8% més que l’any anterior, quan se’n van detectar 237. Així ho confirma el darrer informe sobre l’estat de l’LGTBI-fòbia elaborat per l’Observatori, que indica, segons informa l’ACN, que, per col·lectius, els homes gais són els que reporten més incidents, 145 del total (63%). Els segueixen les dones trans, amb 39 casos (17%); els homes trans, amb 11 casos (4,8%); les persones no binàries, amb 8 casos (3,5%), i les persones bisexuals (2,2%%). Gairebé la meitat de les incidències es van registrar a l’espai públic (47,8%), seguit de l’espai privat de concurrència pública (26,2%), l’espai virtual (14,3%) i l’espai privat (11,6%).

Durant el 2023 la majoria d’agressions van ser verbals, representant el 25,5% del total d’incidències (77 casos). Això inclou insults, comentaris despectius i altres formes de violència verbal dirigides a persones LGTBI+. El 24,8% de les incidències registrades estan vinculades a l’indicador d’odi i exaltació (75 casos). Es tracta de discriminacions que impliquen manifestacions públiques o privades de sentiment d’odi cap al col·lectiu LGTBI+, sovint amb la intenció de promoure la discriminació i l’hostilitat.

Les agressions físiques van representar un 23,5% del total d’incidències, amb 71 casos, 12 més que el 2022. Es tracta d’una quarta part de tots els incidents registrats i es refereixen a fets de violència física directa per motius d’orientació sexual, d’identitat o d’expressió de gènere. El 2022 les agressions físiques van suposar el tipus de discriminació més registrat, amb 59 casos (24,9%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia