Societat

societat

Salt rebaixa el nombre d’aturats en un centenar de persones

La xifra d’aturats al municipi de Salt es manté a la baixa durant els primers sis mesos del 2024, amb un centenar menys de persones aturades que a principi d’any. Amb xifres, aquesta evolució suposa que a principi de juny a Salt hi havia 1880 persones aturades, quan el 2023 es va acabar amb 1975 aturats. Això suposa que ara hi hagi un atur del 12,1%, és a dir, 84 persones menys a l’atur que al juny de l’any passat (4,28% menys).

Segons exposa l’Ajuntament de Salt, aquestes xifres són les millors dades del municipi des de l’estiu del 2008. Si s’entra a l’anàlisi al detall de les dades s’observa que l’atur femení encara segueix per sobre del masculí, però que s’ha reduït força la diferència respecte a l’any passat. En l’actualitat, dels 1880 aturats, un 53.7% són dones, mentre que un 46,2% són homes, però en l’evolució interanual s’observa com en els darrers dotze mesos s’ha aconseguit que hi hagi 74 dones menys aturades, el que ha suposa que l’atur femení al municipi hagi caigut un 6,8% en aquest darrer any. Per contra, l’atur masculí també ha seguit una línia a la baixa i ara hi ha un 1,1% menys d’homes que busquen feina.

Pel que fa a l’Espai Municipal d’Ocupació (EMO) de Salt, s’han realitzat més de 1.680 accions d’acompanyament i assessorament en els primers sis mesos del l’any a persones que busquen feina i millorar la seva formació, quan durant tot l’any 2023 se’n van fer unes 1.800. Aquest augment d’accions ve donat, en bona part, al que l’EMO es va erigir com a mitjancer amb l’empresa d’hipermercats Alcampo per trobar les 144 persones per als llocs de feina que ha generat aquest nou negoci a l’Espai Gironès, i que ha permès ocupar de manera directe una seixantena de persones del municipi de Salt.

En aquesta línia, el servei municipal d’ocupació ha seguit aprofitant les línies d’ajudes que hi ha des del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i s’ha acollit amb un parell de plans d’ocupació que han permès ocupar 25 persones per fer diverses tasques dins de l’organigrama municipal, i que han suposat obtenir una subvenció superior als 600.000 euros, entre ambdós plans.

Foment de l’autoocupació

Per altra banda. des del Viver de Salt també s’emprenen línies d’actuació de foment de l’ocupació. Així, per exemple, ha aconseguit que des del servei d’emprenedoria del consistori saltenc s’hagi donat suport a sis joves que estaven interessades en sol·licitar ajudes a l’autoocupació.

Es tracta d’un ajut econòmic de fins 15.876 € per a persones de 18 a 29 anys, gestionat pel Departament d’Empresa i Treball i dirigit a persones joves que inicien una activitat econòmica o professional com a persones treballadores autònomes. L’objectiu d’aquesta línia és que els permeti mantenir el seu projecte d’emprenedoria a llarg termini i que contribueixi a la disminució de l’atur entre el col·lectiu jove. En concret, de les 6 persones interessades en l’ajut, 3 han formalitzat la sol·licitud i ara queden a l’espera de la resolució que es preveu que sigui a finals d’any. El termini de presentació de sol·licituds va acabar el passat 15 de juliol.

Des de l’EMO també s’ha liderat des de fa unes setmanes d’una nova plana web que concentra tota la formació que es fa al municipi i que inclou diversos agents presents a Salt i a la Taula de Formació i Laboral (FiL).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

serveis

El nou pavelló de les Glòries incorporarà una coberta verda

bARCELONA
infraestructures

El traspàs de la línia R1 de Rodalies farà els primers passos el gener del 2025

barcelona
TREBALL

Denuncien la sobrecàrrega de feina de les infermeres a la costa tarragonina

L’Ametlla de Mar
SOCIETAT

Barcelona acull del 10 al 18 d’agost la quinzena edició del Circuit Festival

Barcelona
MEDI AMBIENT

Buiden de peixos el pantà d’Ulldecona per evitar una mortalitat massiva

La Pobla de Benifassà
INFRAESTRUCTURES

Acciona pagarà finalment els afectats per les esquerdes del túnel del Coll de Lilla

Montblanc

L’Ajuntament reobre l’espai d’esbarjo per a gossos de la Devesa

girona
societat

165 municipis comptaran amb oficines bancàries mòbils al setembre

girona
educació

Prop de 400 obres de millora i retirada d’amiant en escoles a l’estiu

barcelona