Societat

societat

Les oficines bancàries mòbils començaran a operar a 165 municipis gironins al setembre

El nou servei de Banca Mòbil de Catalunya començarà a funcionar a 165 municipis de les comarques gironines a partir de setembre i es té previst a 12 localitats més de cares el desembre. En concret, funcionarà a 44 municipis de l’Alt Empordà, 24 del Baix Empordà, 12 a la Garrotxa, 12 del Gironès, 7 de Pla de l’Estany, 6 de la Selva i 12 al Ripollès (aquest últim a partir del mes de desembre). 

Impulsat per la Generalitat i dut a terme per Caixabanc, el servei garantirà així el pas de la banca mòbil a un total de 177 municipis de la demarcació que actualment no disposen d’oficines fixes. En els pobles de fins a 250 habitants, el servei es garantirà un dia al mes durant un mínim de 30 minuts, mentre que en el cas dels municipis de més població el temps mínim establert és d’una hora.

D’aquesta manera, els usuaris de la xarxa itinerant podran retirar i ingressar diners en efectiu, obrir comptes, domiciliar i pagar rebuts, consultar moviments i saldos, així com obtenir extractes, entre altres. Els usuaris també rebran atenció personalitzada sobre crèdits, préstecs hipotecaris, productes financers i tramitació de queixes i reclamacions.

Per la seva banda, els ajuntaments seran els que determinaran la ubicació on estacionarà el vehicle, faran difusió del servei entre els seus veïns així com recolliran les incidències que es produeixin i valoraran la qualitat del servei.

En paral·lel, el Departament d’Economia i Hisenda també ha creat la web bancamobil.gencat.cat en la qual les persones usuàries podran trobar informació sobre les prestacions que ofereix la banca mòbil, quina entitat prestarà el servei al seu municipi, quins dies passarà, a quines hores, quan temps s’hi estarà i on estacionarà, entre altres. Es tracta d’un portal actiu que també comunicarà incidents que es prevegin amb antelació.

Pla per garantir els serveis financers

Catalunya ha perdut 5.961 oficines bancàries en 14 anys, segons les dades del Banc d’Espanya. Es tracta d’una tendència generalitzada a tota Europa que, en el cas de Catalunya, ha estat més intensa: mentre que el nombre d’oficines ha caigut un 41% a la Unió Europea i un 58% a l’Estat espanyol, a Catalunya el descens ha estat del 73%.

Davant d’aquest fet, el Govern va aprovar el passat mes de juliol un pla per portar caixers automàtics i serveis financers als municipis que no disposin d’oficina en el seu terme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia