Societat

societat

Olot reactiva el protocol d’episodis de calor per fer front a les altes temperatures

L’Àrea de Protecció Civil i Emergències de l’Ajuntament d’Olot ha reactivat el Protocol d’Actuació en cas de calor intensa o calor molt intensa. L’objectiu és minimitzar els efectes de la calor sobre la salut de la ciutadania i, especialment, pels grups més vulnerables. El protocol, que compta amb la coordinació del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa (CASG) i la Creu Roja de la Garrotxa, inclou el mapa d’espais de confort climàtics així com la difusió de consells davant episodis de calor intensa.

El pla garanteix la coordinació entre els serveis municipals implicats en la gestió dels episodis de calor extrema a la ciutat definint tasques, responsabilitats i criteris d’actuació i així com el seguiment els avisos preventius de calor intensa o molt intensa i la seva comunicació.

Es tracta d’una guia d’actuació que també estableix els canals de difusió de la informació a la població en general i també a les persones més vulnerables amb intervencions específiques en l’àmbit dels serveis socials de forma coordinada amb el CASG i la Creu Roja de la Garrotxa.

En paral·lel, també s’ha editat uns díptics que inclouen tots els espais de confort climàtic de la ciutat i que es podran trobar a les dependències municipals així com a través de la pàgina web .

50 espais de confort climàtic

Actualment, Olot disposa de 50 espais (una desena d’ells interiors) accessibles i que, durant les onades de calor o episodis climàtics extrems, proporcionen confort tèrmic. Estan especialment pensats per protegir la població més vulnerable; disposen d’espai per seure i asseguren condicions de confort tèrmic.

Enguany, el material informatiu que s’ha tornat a editar per a la ciutadania també marca aquells que compten amb font o punt d’ aigua .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia