Societat

SOCIETAT

Prova pilot per establir un sistema d’avís als banyistes a platges o cales no vigilades

Protecció Civil tria tres zones amb servei de socorrisme perquè puguin conttrastar les dades obtingudes

Permetria validar l’eficàcia d’un sistema automàtic per a zones no controlades

Protecció Civil de la Generalitat ha iniciat una prova pilot a platges de Cambrils, Roses i Mataró (Maresme que tenen servei de socorrisme, per obtenir dades en temps real i de forma automàtica de l’onatge i poder-les comparar amb les facilitades pels serveis de socorrisme que disposa cada municipi. Aquesta prova permetria validar l’eficàcia del sistema automàtic i determinar si les condicions del bany són segures o no, per més endavant valorar la instal·lació d’aquest sistema en platges o cales del territori català on no hi ha servei de vigilància.

S’han instal·lat dispositius de mesurament de l’onatge en boies d’abalisament, que són els elements que col·loquen els ajuntaments per delimitar la zona de bany de cada platja. Els equips envien les dades al Departament, que es mostren al Visor de l’estat de les platges i a una aplicació que poden disposar els propis municipis o gestors de platges. La prova pilot s’ha fet en coordinació amb els 3 ajuntaments, que són qui contracta el servei d’abalisament. El pressupost de la prova és de 5.711,81 euros i l’empresa és Ona Safe & Clean en col·laboració amb l’equip del centre SARTI de la UPC

Alerta amb semàfors

Si la prova pilot resulta satisfactòria, és a dir, que es comprova que els mesuraments i l’enviament de dades funciona de manera correcta, s’estudiarà establir en un futur un sistema d’avisos als banyistes d’aquells indrets o municipis on no hi ha servei de vigilància, especialment a les platges i cales amb aforament més elevat. Consistiria en la instal·lació d’un prototip de semàfors que indicarien el color que correspondria si hi hagués una bandera com les que hi ha a les platges on sí hi ha servei de socorrisme. D’aquesta manera, el color del semàfor indicaria si el bany és apte (verd), no ho és (groc), o si està prohibit (vermell).

Aquest semàfor, que podria provar-se al mes de setembre, s’instal·laria en espais propers i visuals d’aquestes o altres platges o cales properes sense vigilància o fins i tot fora dels horaris del servei de socorrisme. A més també permetria que el gestor municipal canviés a voluntat el color del semàfor per altres motius que no fos l’estat de l’onatge, com podria ser per contaminació de l’aigua, la presència de meduses o altres circumstàncies que poguessin dificultar o impedir el bany.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona

Una avaria deixa sense aigua les urbanitzacions Font Bona i Selva Brava

LLAGOSTERA
societat

Una incidència tecnològica global afecta l’aeroport del Prat, el 061 i diversos hospitals

barcelona
SOCIETAT

Repunt de furts a Lleida i preocupació per l’aparició d’armes blanques en aldarulls

Lleida

Dos denunciats per un abocament il·legal enmig del bosc

BESCANÓ
seguretat

Barcelona incorpora 40 agents cívics més durant la Copa Amèrica

Barcelona

Escriptures notarials del segle XVIII transcrites amb IA

GIRONA

Teràpia avançada contra el mieloma amb cèl·lules del propi pacient

Barcelona
societat

Amplien la zona verda d’aparcament de diversos sectors amb 80 places

salt