Societat

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

CCOO carrega contra una empresa “gestionada amb fons públics” que “sistemàticament incompleix la llei”

La Inspecció de Treball sanciona TMB amb 15.000 euros per incompliment dels plans d’igualtat i dels protocols d’assetjament sexual i per raó de gènere, segons ha informat el sindicat CCOO aquest divendres en un comunicat. L’organització sindical ha expressat una “gran preocupació pel fet que una empresa gestionada amb fons públics sistemàticament incompleixi” la llei. Segons el sindicat, TMB ha “deixat incomplertes més del 80% de les accions pactades” al pla d’igualtat. La direcció de l’empresa ha respost a ACN que ja estan treballant en la revisió del protocol d’assetjament sexual i en la redacció del d’assetjament per raó de gènere, que són fruit de normatives recents així com en implementar el màxim d’accions del pla “el més ràpid possible”.

L’empresa pública ha assegurat que la direcció està treballant amb als sindicats la revisió del protocol d’assetjament sexual “per adaptar-lo a la normativa vigent”, que es va aprovar l’any passat. Les reunions ja han començat i s’ha establert un calendari de treball.

Pel que fa al protocol d’assetjament per raó de gènere, que és fruit també de normatives recents, “s’ha començat també a treballar per redactar-lo”. Mentrestant, animen qualsevol treballador que víctima d’assetjament a denunciar-ho a través del canal ètic o utilitzant altres mecanismes interns. En relació al pla d’igualtat, asseguren que TMB “treballa per implementar el màxim d’accions contemplades al pla el més ràpid possible”. Al seu torn, el sindicat ha dit que després de conèixer-se aquesta resolució per part de la Inspecció, espera que “cessi l’actitud empresarial d’ometre el dret a la informació de les organitzacions sindicals en les descripcions i avaluacions dels llocs de treball, com s’havia pactat en el Pla d’Igualtat”. L’objectiu del sindicat és que la part social pugui vetllar “tant en la prevenció com en la correcció, i que sigui una empresa externa especialitzada la que realitzi la recerca i presenti les conclusions, informant per escrit les diferents comissions paritàries d’assetjament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia