Societat

medi ambient

El termòmetre supera els 41° al Priorat i l’Ebre

Diumenge baixen les temperatures

Un any del rècord de Figueres de 45 graus

Els termòmetres han pujat encara més aquest avui divendres i s’han registrat màximes de 40 graus a bona part de les comarques de l’interior, després de la primera nit tòrrida de l’estiu, amb temperatures superiors als 25 graus a Barcelona, per exemple.

Fins a quarts de cinc lideren les temperatures màximes les localitats tarragonines de Torroja del Priorat (41,1 graus) ), Riba-roja (41) i Vinebre (40,9), totes tres a l’interior. També s’ha intensificat la calor a la Catalunya Central, a Artés i Cardona (Bages), amb 39,9 i 39,7 graus, respectivament, i la ciutat de Lleida s’ha acostat als 40 graus (39,4), també.

Segons el Meteocat, la nit passada ha estat la primera de l’any que es pot considerar com a tòrrida, amb temperatures mínimes de 25,4 graus a Vinebre i a la ciutat de Barcelona. Si bé aquest any ha arribat la calor nocturna a mitjans de juliol, la sèrie històrica de la xarxa d’observadors meteorològics de Barcelona indica que la data de la primera nit tòrrida a la capital catalana s’ha avançat 26 dies des del 1987.

Segons el Meteocat, la calor seguirà sent intensa dissabte però diumenge començarà a refrescar

A l’Estat, hi ha un avís per la calor a Andalusia, sobretot, on es podria fregar els 43 graus.

Avui fa just un any que a Figueres es van superar els 45 graus, el que és el rècord de temperatura mai registrat a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia