Urbanisme

urbanisme

La Barceloneta recupera la cooperativa Segle XX

L’antic edifici de la cooperativa Segle XX, al barri de la Barceloneta tornarà a ser un espai social, destinat a acció veïnal, educativa i cultural. La Cooperativa Obrera Popular Segle XX va néixer l’any 1901 i va ser fundada per 100 associats. Va posar en marxa dues botigues, de queviures i drogueria, un forn, la secció de cafè i una taverna. El 25 de gener del 1939, un dia abans de l’entrada de les tropes franquistes a Barcelona, va ser destruïda pels bombardeigs. Als anys quaranta va estar a punt de desaparèixer però va tirar endavant llogant espais al Club Natació Atlètic Barceloneta i als Cors Clavé.

L’edifici, que l’Ajuntament va comprar ara fa set anys, forma part de la història del passat obrer de la Barceloneta i ha estat una reivindicació històrica del moviment veïnal del barri que reclamava recuperar l’immoble i mantenir alguns dels elements com el cartell de la porta principal, el vidre serigrafiat de l’entrada de la sala d’actes o el teatre de la segona planta.

Ara l’edifici tornarà a tenir un paper social per al barri amb una remodelació que implica la rehabilitació integral de l’edifici, la renovació total de l’edifici de quatre plantes més un altell a la planta segona. Incorporarà una sala polivalent, un espai de trobada, una sala d’actes amb escenari, sala tècnica i de control, tribuna, un camerino i sales de ràdio, espai croma i edició de vídeo. Una de les plantes es dedicarà a activitats per a joves i la resta de l’espai per a usos veïnals, educatius i culturals, com ara l’espai tecnològic d’audiovisuals.

Per fer la rehabilitació, una vegada es posin a licitació les obres, que es farà aquest any, aquestes podrien començar l’any vinent i tindrien una durada de 16 mesos.

El projecte de rehabilitació i posada en funcionament com a equipament preveu una inversió de 3,07 milions d’euros. Aquesta actuació forma part del paquet d’inversions de 31 milions d’euros que l’Ajuntament destina a la Barceloneta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia