Societat

Mor Fermí Puig, un dels referents de la cuina tradicional catalana

El cuiner Fermí Puig, un dels grans defensors i divulgadors de la cuina tradicional catalana des de l’àmbit de l’alta gastronomia, ha mort als 65 anys. Als fogons del Drolma, va ser un dels primers cuiners catalans a liderar un gran restaurant dins d’un gran hotel, el Majestic al passeig de Gràcia. Des del 2013, després d’una etapa al Petit Comitè, havia regentat el seu propi restaurant, que duia el seu nom, al carrer Balmes de Barcelona, fins que es va jubilar, tot just el maig passat.

Puig era considerat un dels principals referents de la cuina tradicional catalana. Va arribar a aconseguir una estrella Michelin amb el Drolma, però va decidir no implicar-se en aquest “joc mediàtic” i gaudir més plenament de cuinar i de donar de menjar a amics i clients. A banda de cuiner, també va ser divulgador gastronòmic. Era autor de diversos llibres de cuina i col·laborador habitual del programa matinal de Rac1.

El xef havia començat a treballar a les cuines al restaurant de la cuinera Montse Guillén i s’havia format en restaurants de renom com El Bulli, on va recomanar el cuiner Ferran Adrià, que acabaria essent l’ànima d’un dels espais gastronòmics més reputats del món.

A finals de juny l’Ajuntament de Granollers, on Puig havia nascut el 1959, es va sumar a una petició signada per personalitats de la cultura i la política perquè la Generalitat concedís la creu de Sant Jordi al cuiner després d’una trajectòria de 45 anys.

La família del cuiner va emetre ahir a la nit un comunicat explicant que Puig “ha marxat després d’haver plantat cara d’una forma admirable i amb molta valentia als diversos problemes de salut sorgits” des que li van diagnosticar una malaltia limfàtica.

La desaparició del cuiner ha suscitat una sèrie de reaccions de diverses personalitats que havien gaudit de les seves creacions i la seva conversa. Un dels primers, l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont: “Gràcies de tot cor per tantes i tantes coses meravelloses, i pel teu compromís insubornable i incondicional a la causa de Catalunya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.