Infraestructures i serveis

infraestructures

Normalitat als aeroports, però amb seqüeles de l’aturada de divendres

El Prat funciona sense novetats tot i les cues d’afectats per la suspensió dels vols

Els aeroports catalans operen avui dissabte amb normalitat. Els vols i els embarcaments es poden efectuar sense novetats després de l’aturada generada ahir per la caiguda del sistema global. Tant les autofacturacions com la resta de serveis funcionen amb normalitat, tot i les cues habituals de juliol.

Les companyies aèries que operen als aeroports estatals van cancel·lar ahir fins a 400 vols, arran de la fallada informàtica de caire global causada per la firma nord-americana Crowdstrike. Una actualització de programari fallida d’aquesta empresa especialitzada en atacs informàtics ha col·lapsat sistemes arreu del món en diferents àmbits, un dels quals l’aeroportuari.

La suspensió a l’Estat dels 6,5% dels vols que operaven en un divendres de juliol si que està generant avui cues als mostradors per recol·locar viatgers. És el que succeeix als mostradors de Vueling al Prat, encara plens de passatgers que estan intentant ser recol·locats en altres vols avui i demà. L’aeroport de Barcelona va haver de suspendre ahir 80 vols. Vueling té previst operar aquest dissabte 694 vols, més de la meitat dels quals a l’aeroport de Barcelona, i fonts de la companyia asseguren que l’operativa està funcionant amb normalitat i amb puntualitat. Les mateixes fonts han explicat que s’estan reubicant en altres vols aquells passatgers afectats divendres per la incidència a qui encara no s’havia pogut donar una solució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.