Societat

Societat

Els Mossos aixequen 92 actes d’infracció en pisos turístics

Els Mossos d’Esquadra tenen en marxa des de principis de juliol una campanya d’inspeccions a habitatges d’ús turístic d’arreu de Catalunya i només en la primera setmana de juliol ja s’han fet 158 inspeccions a tot el territori català i s’han aixecat un total de 92 actes d’infracció. En aquesta campanya d’inspeccions, a més del departament d’Empresa i Treball, també hi ha participa l’Ajuntament de Barcelona.

Aquesta acció s’emmarca en el Pla de Seguretat Integral a tot Catalunya, que s’ha engegat aquest estiu per fer front als principals reptes de seguretat del període estival. Diferents indicadors assenyalen que enguany s’arribarà a xifres rècord de turistes a Catalunya i que se superaran les dades de l’any passat, de més de vint milions de visitants, un 46% dels quals es van concentrar durant els mesos d’estiu. Enguany, a més, coincideix que es faran les primeres regates de la Copa Amèrica de Vela a Barcelona.

La campanya d’inspeccions es perllongarà durant aquests mesos d’estiu. En la inspecció s’identifica les persones allotjades a l’habitatge d’ús turístic i s’extreu informació de les circumstàncies de la seva estada: quantitat de dies que s’allotgen, com han fet la reserva, persones de contacte, preu, així com qualsevol altra dada que sigui d’interès per a l’obertura d’un expedient sancionador.

Quant a la tipologia de les infraccions, la gran majoria es refereix a la falta de llicència d’activitat d’habitatge d’ús turístic. Altres incompliments són, per exemple, no disposar del rètol informatiu amb un telèfon d’atenció als clients (de 24 hores) o no tenir la placa identificativa a l’exterior de l’allotjament.

En el cas de Barcelona, les inspeccions s’han dut a terme de la mà de l’Ajuntament i han estat dirigides majoritàriament a establiments denunciats pels propietaris de pisos o que havien rebut reiterades queixes de veïns. En les inspeccions s’han trobat casos de persones que han llogat el pis com habitatge per després rellogar-lo a turistes. Aquí s’han trobat amb l’existència de màfies dedicades a aquesta activitat. Un altre tipus de cas que s’ha trobat a Barcelona és el del llogater que fa obres sense cap autorització del propietari per obtenir el màxim possible d’habitacions per llogar-les per dies.

Aquest dispositiu d’inspecció té l’objectiu de combatre la creixent picaresca com a nova font de negoci i que propicia l’activitat il·legal i delinqüencial. També pretén combatre l’incompliment normatiu i reforçar el coneixement de la llei sobre l’obligació de registre i comunicació a la direcció general de la Policia de les persones que s’allotgen als establiments d’hostalatge a Catalunya. De fet, s’ha constatat que el sector –que està creixent de forma exponencial– té un alt nivell d’incompliment quant a la seguretat ciutadana, justament per no fer les comunicacions de les persones allotjades al cos de Mossos d’Esquadra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PORTBOU

Estabilitzen un foc forestal provocat per un cotxe que s’ha incendiat a l’N-260

PORTBOU
medi ambient

El termòmetre supera els 41° al Priorat i l’Ebre

barcelona
Medi Ambient

Peixos morts al Besòs pel vessament de químics de l’incendi de Polinyà

Santa Coloma de Gramenet
Medi Ambient

La platja del Fòrum, tancada per l’arribada d’aigües d’extinció del foc de Polinyà

Sant Adrià de Besòs

Reobre oficialment l’Arqueoparc Coves de Serinyà

serinyà
Societat

Activat el Pla Alfa per risc molt alt d’incendi a 13 comarques

Barcelona

Barcelona dedica un parc a l’activista antifeixista Neus Català

Barcelona
Societat

Els Mossos aixequen 92 actes d’infracció en pisos turístics

Barcelona

L’episodi de sequera ha causat la mort de 2.000 arbres

Barcelona