Urbanisme

Barcelona dedica un parc a l’activista antifeixista Neus Català

L’activista antifeixista Neus Català tindrà un parc al seu nom al districte de Sant Andreu, en ser una de les nou dones que l’Ajuntament de Barcelona ha afegit al seu nomenclàtor. La ponència per canviar els noms de certes vies i espais de la ciutat es va reunir aquesta setmana per aprovar nous canvis i, amb aquestes incorporacions, des del 2023 fins ara s’ha votat a favor d’afegir 32 noms de dona a espais públics de Barcelona.

Català, l’última supervivent catalana del camp d’extermini nazi de Ravensbrück i compromesa amb les lluites socials fins a la seva mort (el 2019, amb 103 anys) tindrà un parc al seu nom entre els carrers de Palomar i Estefania de Requesens de Sant Andreu.

Les altres vuit dones que s’incorporen al nomenclàtor amb nous espais a Barcelona són la mestra i militant del POUM Pilar Santiago, la religiosa Encarnació Colomina, la periodista Montserrat Minobis, la cantant d’òpera Concepción Calla, la dibuixant humorística Núria Pompeia, la pedagoga Hilda Agostini i les germanes Pepita i Elisa Úriz Pi, activistes polítiques durant la república.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia