Societat

Acte de reconeixement a l’esportista i activista cassanenca Aminda Valls

El pavelló 3 de Cassà de la Selva té una nova imatge d’entrada. En un acte de reconeixement a l’esportista i activista cassanenca Aminda Valls i Sabaté es va fer públic divendres el nou accés amb el seu nom. A l’entrada del pavelló que porta el nom d’Aminda Valls i Sabaté es troba ara un plafó informatiu on es resumeix els fets més destacats de la seva vida, per reconéixer la trajectòria d’aquesta esportista cassanenca.

Van assistir a l’acte de divendres dos nebots de l’Aminda que la van conéixer i van parlar sobre la seva vida. També van ser-hi la representant territorial de l’esport a Girona, Anna Julià, l’historiador Jordi Pons, el vicealcalde, Robert Mundet, el regidor d’Esports, Albert Arderiu, altres regidors i regidores del consistori amb l’alcalde, Pau Presas i diferents membres dels equips femenins de bàsquet del Foment Deportiu Cassanenc. La periodista del Punt Avui, Gemma Busquets, autora de diferents articles sobre l’Aminda Valls, va conduir l’acte que a la vegada va reconéixer la figura de les dones a l’esport i dels exiliats, que com Aminda Valls van patir la repressió del franquisme després de la guerra.

L’Aminda Valls va ser una cassanenca, nascuda l’any 1905, que va destacar especialment a l’àmbit de l’esport, va ser membre destacada del Club Femení d’Esports de Barcelona, entitat pionera en l’esport femení a Catalunya, a més de ser l’única dona membre del Comitè Català Pro Esport Popular, entitat organitzadora de l’Olimpíada Popular, que havia de celebrar-se a Barcelona, a partir del 18 de juliol de 1936.

Va ser activista i secretària del Comissariat de Propaganda de la Generalitat durant tota la Guerra Civil i locutora del programa de ràdio “Catalunya de cara al món”.

Un cop finalitzada la guerra, s’exilià a França on va fer d’actriu al teatre i al cinema, apareixent a pel·lícules considerades obres mestres com “Les diabòliques”, “El salari de la por” d’Yves Montand i “L’Aurora” de Luís Buñuel.  Va morir l’any 1960 a l’exili.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia