Societat

Acte de reconeixement a l’esportista i activista cassanenca Aminda Valls

El pavelló 3 de Cassà de la Selva té una nova imatge d’entrada. En un acte de reconeixement a l’esportista i activista cassanenca Aminda Valls i Sabaté es va fer públic divendres el nou accés amb el seu nom. A l’entrada del pavelló que porta el nom d’Aminda Valls i Sabaté es troba ara un plafó informatiu on es resumeix els fets més destacats de la seva vida, per reconéixer la trajectòria d’aquesta esportista cassanenca.

Van assistir a l’acte de divendres dos nebots de l’Aminda que la van conéixer i van parlar sobre la seva vida. També van ser-hi la representant territorial de l’esport a Girona, Anna Julià, l’historiador Jordi Pons, el vicealcalde, Robert Mundet, el regidor d’Esports, Albert Arderiu, altres regidors i regidores del consistori amb l’alcalde, Pau Presas i diferents membres dels equips femenins de bàsquet del Foment Deportiu Cassanenc. La periodista del Punt Avui, Gemma Busquets, autora de diferents articles sobre l’Aminda Valls, va conduir l’acte que a la vegada va reconéixer la figura de les dones a l’esport i dels exiliats, que com Aminda Valls van patir la repressió del franquisme després de la guerra.

L’Aminda Valls va ser una cassanenca, nascuda l’any 1905, que va destacar especialment a l’àmbit de l’esport, va ser membre destacada del Club Femení d’Esports de Barcelona, entitat pionera en l’esport femení a Catalunya, a més de ser l’única dona membre del Comitè Català Pro Esport Popular, entitat organitzadora de l’Olimpíada Popular, que havia de celebrar-se a Barcelona, a partir del 18 de juliol de 1936.

Va ser activista i secretària del Comissariat de Propaganda de la Generalitat durant tota la Guerra Civil i locutora del programa de ràdio “Catalunya de cara al món”.

Un cop finalitzada la guerra, s’exilià a França on va fer d’actriu al teatre i al cinema, apareixent a pel·lícules considerades obres mestres com “Les diabòliques”, “El salari de la por” d’Yves Montand i “L’Aurora” de Luís Buñuel.  Va morir l’any 1960 a l’exili.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tallaran el vial lateral de Països Catalana per les obres del BRCAT

SALT
Societat

Impulsen una campanya per decorar la persianes de comerços al barri de Sant Antoni

Barcelona

Sant Feliu de Guíxols adquireix sòl per a uns 70 pisos de lloguer públic

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Infraestructures i serveis

La línia L4 torna a la normalitat després d’un mes d’obres

Barcelona
Societat

El servei de primera acollida de Reus atén 280 persones en sis mesos

Reus
Societat

Entra en erupció un volcà a Islàndia per sisena vegada des de desembre

barcelona

Més de 70 cigonyes mortes per electrocució en només cinc dies

GIRONA

Un 25% de positius en consum d’alcohol en els controls de la Policia Local

PALAFRUGELL
SALT

Acaben els treballs de reforma de la pista del poliesportiu

SALT