Urbanisme

El Port Olímpic es reinventa deixant enrere l’oci nocturn

Després de quatre anys d’obres, el nou Port Olímpic de Barcelona ha tornat a obrir aquest matí amb un espai de 20.000 metres quadrats dedicats a la nàutica i la gastronomia amb uns espais que es posaran en marxa de manera progressiva fins al setembre. D’aquesta manera, el Port Olímpic vol passar pàgina en relació una etapa amb molts locals d’oci nocturn que van suposar anys d’incidents i queixes per part dels veïns.

L’Ajuntament de Barcelona preveu que una cinquantena d’empreses vinculades a la nàutica, la innovació o els serveis relacionats amb el mar aterraran i donaran servei a les noves instal·lacions. El moll de Mestral és ara una plaça de 8.000 metres quadrats on hi ha diversos locals perquè pròximament s’hi instal·lin aquestes empreses relacionades amb el mar.

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha destacat en la inauguració del nou espai que el Port Olímpic enceta una “nova etapa de reconnexió de la ciutat amb el mar”. Per això s’aposta per ubicar-hi el Centre Municipal de Vela per fomentar la nàutica i la celebració de regates. De fet, d’aquí a un mes s’iniciarà la Copa Amèrica i el Port Olímpic serà un dels escenaris d’aquest esdeveniment esportiu.

Una de les principals novetats de les instal·lacions portuàries és que se n’ha eliminat l’oci nocturn. El president de l’associació de veïns de la Vila Olímpica, Jordi Giró, ha recordat que la convivència va ser “molt difícil” els últims anys i ha subratllat que el port “torna a la vida que s’havia previst el 1993 en la seva estrena”. Giró també ha valorat positivament el “consens” sobre el qual s’ha construït el projecte, posant d’acord tots els grups polítics municipals i les tres administracions.

Més gastronomia i més ssotenibilitat

El nou port tindrà un espai per la restauració denominat balcó gastronòmic. En total, obriran onze restaurants i tres botigues que ara es troben en la fase final d’adequació. A partir de finals d’agost hi haurà llocs dedicats a la cuina catalana, menjars internacionals o una gelateria, entre altres negocis. Durant la jornada d’avui hi ha previstes diverses activitats familiars per donar a conèixer als barcelonins les possibilitats del remodelat Port Olímpic, que també aposta per la sostenibilitat amb quatre pèrgoles fotovoltaiques damunt de la ubicació dels restaurants que suposa el conjunt fotovoltaic més gran de la ciutat amb 3.560 metres quadrats de superfície total i que generaran 825.000 kWh/any, l’equivalent al consum mitjà de 360 habitatges. La reforma també ha permès naturalitzat parcialment els 2.000 blocs de formigó que protegeixen el dic de recer i s’han submergit 50 biòtops per afavorir la presència de flora i fauna marina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.