Urbanisme

Lleida projecta una gran zona verda a l’avinguda Doctor Fleming

La Paeria iniciarà a l’octubre les obres de renaturalització de l’avinguda Doctor Fleming, que consistiran en crear una gran zona verda de 16 metres d’amplada a la vorera més pròxima al Camp d’Esports, en el tram situat entre el Passeig de Ronda i el carrer Alcalde Pujol. El projecte afecta una superfície de 4.480 m², en la qual s’hi plantarà 81 arbres i 7.371 plantes. Les obres també comportaran un canvi de lloc de l’actual carril bici i l’eliminació d’una part dels aparcaments.

La primera tinenta d’alcalde i regidora de Sostenibilitat, Begoña Iglesias, defensa que aquest projecte contribuirà a tenir una ciutat “més adaptada al canvi climàtic”. Aquesta actuació a Doctor Fleming és similar a la que la Paeria iniciarà al setembre al carrer Riu Ebre de Cappont i complementa d’altres que, en la mateixa línia de renaturalització, ja s’han fet al Turó de la Seu Vella, Gardeny o Les Basses, entre d’altres espais. “L’anàlisi que hem fet és que en aquestes zones, que serviran de refugis climàtics, la temperatura pot arribar a baixar fins a deu graus. Per tant, és important que avancem amb aquest ombratge i reduïm l’asfalt a la ciutat”, insisteix Iglesias. El pressupost d’execució del contracte és de 738.481 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia