Societat

Les millors Santes

Mataró veu les actuacions més destacades de Vilafranca, Capgrossos i Minyons

Despunten el 9de8, el 5de9f, la td9f i el pde8fm dels Verds, la tde9fm de Capgrossos i els bàsics de 9 dels de Terrassa

Mataró va viure dissabte a la tarda una diada de les Santes d’aquelles que valdrà la pena recordar durant temps. I és que la plaça de Santa Anna va veure les millors actuacions des que va començar la temporada de les tres colles que hi participaven: Capgrossos de Mataró, Minyons de Terrassa i Castellers de Vilafranca. Aquests últims, a més, van signar la millor actuació que s’ha vist mai per les Santes.

Exhibició verda

Els Castellers de Vilafranca van tornar a mostrar que, de moment, van un pas endavant. Volien treure’s l’espineta de l’intent desmuntat de cinc de nou de fa unes setmanes a Tarragona, i així va ser.

Van començar la seva actuació estrenant el nou de vuit, amb una rapidíssima enxaneta nova que va fer les delícies de tota la plaça coronant els tres poms de dalt. En segona arribava un altre repte majúscul amb el cinc de nou, amb alguns canvis, que, amb força lluita, sobretot a la descarregada, van aconseguir completar per primer cop a la història a Mataró, on l’últim carregat va ser el 2001.

Tenint en compte que han de treballar al màxim manilles si volen tirar el tres de deu en pocs dies, els verds en tercera ronda no van afluixar sinó que van plantar la quarta torre de nou amb folre i manilles de la temporada. Molt i molt treballada, però, de nou, descarregada mostrant les hores d’assaig dels vilafranquins.

I, per tancar la gran actuació, la cirereta del pastís amb el pilar de vuit amb folre i manilles, que no va patir en cap moment i que va fer emmudir la plaça, que va acabar esclatant amb crits de “Castellers de Vilafranca” i fins i tot “Un pis més”.

Gamma extra blava

Els de casa, els Capgrossos, tenien al davant un dia gran i van estar més que a l’altura revalidant la seva condició de gamma extra, la quarta colla amb aquestes característiques enguany.

Els mataronins van obrir la diada amb un bon tres de nou amb folre, el segon del curs, que es va executar després d’un peu desmuntat. Després de l’èxit i d’espolsar-se els nervis, els de la camisa blava tenien ganes de més i per això van apostar per la torre de nou amb folre i manilles. El castell va pujar amb bones mides fins a la carregada, però, just fer l’aleta, es va anar complicant d’una manera exagerada, fent que molta gent a la plaça la donés per perduda. Però els Capgrossos van saber treure el seu saber fer i la van lluitar de manera èpica fins al final, descarregant-la i celebrant-la amb eufòria, ja que des del 2018 no la mostraven per les Santes.

En tercera ronda van signar el segon quatre de nou amb folre de la temporada i a l’hora dels pilars també van voler fer un pas més i van estrenar el de 7 amb folre, que van deixar en carregat, ja que va caure tot just fer l’aleta.

Tripleta màgica malva

Els Minyons de Terrassa ja van avisar que per les Santes volien completar una nova tripleta màgica per marxar de vacances amb ganes de més per a finals d’agost.

Així, els malves van completar en primera ronda un bon tres de nou amb folre, en segona ronda el quatre de nou amb folre –que va patir una mica més– i, finalment, van tancar els castells amb un cinc de vuit sense cap mena de dificultat.

En la ronda de pilars, però, deures també pendents per als de Terrassa, que volien estrenar el de sis, però només el van poder carregar, per tancar unes Santes que, en general, van ser glorioses.

LA XIFRA

4
gammes extra
es van veure dissabte a la diada de les Santes, a càrrec del Castellers de Vilafranca i els Capgrossos
Altres actuacions

Dissabte

El Catllar

Nens del Vendrell:

3/8, t/8f, 4/8

Xiquets de Reus:

4/8, 3/8, 2/7

Xiquets de Tarragona:

4/8, 3/8, 5/7



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.