Societat

filipines

Almenys dotze morts en les inundacions a Manila

El temporal ha afectat centenars de milers de persones i ha deixat sense electricitat 124.000 llars

Almenys dotze persones han mort i centenars de milers estan afectades pel fort temporal causat per un front monsònic i el tifó Gaemi a les Filipines, segons ha informat Efe. A les vuit víctimes mortals de fa uns dies s’hi han sumat aquest dimecres quatre morts més, entre els quals una dona embarassada i tres menors de 9, 13 i 15 anys, a causa d’un desplaçament de terra a la localitat de Sitio Manalao, a la província de Batangas, segons han informat les autoritats locals.

La Guàrdia Costanera filipina ha enviat aquest dimecres reforços per ajudar en les tasques d’evacuació per les greus inundacions a Manila, que ha declarat l’estat de calamitat. La Guàrdia Costanera ha assenyalat que els seus efectius estan treballant “sense descans sota condicions difícils” per evacuar els residents de zones inundades o que suposin un risc per a la seguretat enmig de talls d’electricitat que han afectat desenes de milers de persones.

El Departament d’Energia ha informat que més de 124.000 llars s’han quedat sense electricitat, inclosos més de 45.000 a Manila. Les autoritats també han aconsellat la suspensió de les classes i el tancament de les empreses a la regió de la capital a causa de les fortes pluges i les inundacions.

Les pluges estan afectant principalment el nord de Filipines. Prop d’una vintena de tifons colpegen cada any les Filipines, principalment entre el juny i el desembre, fet que converteix el país en un dels més vulnerables del món a l’efecte del canvi climàtic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia