Medi ambient

medi ambient

Talen 11 palmeres per seguretat a Vilanova i la Geltrú

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha talat les onze palmeres ubicades a la façana marítima i que, en la darrera inspecció, es va detectar que presentaven deficiències importants que podien suposar un perill. Es fa un control periòdic a les 1.700 palmeres que hi ha al municipi i en 11 es va trobar que hi podia haver trencaments o caigudes en cas de temporals o vent fort. Els exemplars estaven ubicats al passeig de Ribes Roges, al passeig del Carme i al passeig Marítim.

En les inspeccions de les palmeres, se’n valora la inclinació, els constrenyiments que tenen, la duresa del tronc i la flexibilitat. Aquests paràmetres determinen l’estat de salut de cada arbre i, si presenta algun risc, s’apliquen mesures correctores. En alguns casos, com ara en aquests 11 exemplars, l’informe tècnic aconsella talar-los, per qüestions de seguretat. La pèrdua de flexibilitat del tronc, els aprimaments o la inclinació són elements que determinen el risc de trencament i, per tant, la necessitat de substituir-los. Els exemplars talats se substituiran per d’altres de nous l’any vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.