Educació

El Prat aprova un pla per reforçar la Formació Professional

L’objectiu dels diferents agents implicats és adaptar la FP a les necessitats del futur

El ple del Prat va aprovar dijous el Pla Director de la Formació Professional, un document que té com a objectiu reactivar el Consell de l’FP del Prat i avançar en la millora de diversos aspectes per adaptar l’FP a les necessitats del futur. En l’elaboració del pla han participat representants polítics i educatius de la ciutat i també del Departament d’Educació, del Servei Català de l’Ocupació i del món empresarial, sindical i del tercer sector. Segons fonts municipals, els diferents agents volen treballar de manera conjunta per millorar l’oferta formativa fent-la més coherent i completa, així com oferir millors condicions i recursos per desenvolupar la formació. Per exemple, identificant sectors emergents, les potencialitats del territori i les futures demandes professionals.

El document estableix cinc grans reptes de futur. El primer és el de disposar d’una oferta formativa estratègica i de qualitat, alineada amb les necessitats del teixit productiu de l’entorn i que tingui en compte els sectors clau. El segon és el de disminuir l’abandonament i millorar l’acreditació dels diferents nivells formatius per tal d’afavorir l’ocupabilitat de la població del Prat. Un altre dels reptes és el d’ampliar les infraestructures i capacitats docents dels centres d’FP. El pla també es proposa assegurar l’equitat en l’accés i l’èxit en els diferents nivells superant les bretxes socials i de gènere. Finalment, es marca el repte de fer del Prat una Ciutat Campus de l’FP mitjançant el treball conjunt de tots els agents implicats en aquest àmbit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.