Urbanisme

Olot

Millores perquè la plaça Clarà llueixi durant el seu centenari

Olot té dos parcs històrics i emblemàtics: el parc Nou i el parc Vell o plaça Clarà. Aquest últim és encara una mica més popular, perquè està enclavat al centre de la ciutat, és un espai de transició entre el nucli antic i el primer eixample i és, per tant, un dels llocs més transitats pels vianants i el principal nus de comunicació viària del centre d’Olot.

Ara, l’Ajuntament hi durà a terme una millora integral del centenar de lluminàries que hi ha, tot i que hi mantindrà els característics suports d’aire clàssic. Hi invertirà 40.000 euros, amb l’objectiu de millorar la il·luminació, però també de reduir la contaminació lumínica i el consum d’energia elèctrica. Aquesta actuació, que afectarà tant els punts de llum dels vials interns de la plataforma superior com els de la perimetral, té molta rellevància. I és que, més enllà d’una millora evident de l’enllumenat, és la primera de les actuacions que s’hi duran a terme perquè aquest espai llueixi coincidint amb la celebració del seu centenari.

L’alcalde, Pep Berga, ha explicat que no hi ha previst un projecte de millora global, sinó que volen actuar sobre els espais i elements que necessiten una repassada. Entre d’altres, hi ha la previsió de millorar els espais arbrats i enjardinats i també la font ornamental que hi ha al centre de tot. “És un espai preciós i molt apreciat pels olotins, on molta gent passeja o descansa, especialment a l’estiu, ja que els arbres el converteixen en un bon refugi climàtic”, remarcat l’alcalde. A més, “el parc Vell és un espai on es duen a terme moltes activitats socials i culturals al llarg de l’any com per exemple el Dia de la Mare, a l’escultura La Maternitat de Josep Clarà; és un espai que la ciutadania se sent molt seu”, hi afegeix.

La plaça Clarà va ser dissenyada per Joan Cordomí el 1868 sobre l’antic hort dels Caputxins i on, més antigament, hi havia hagut el Camp de Mart. Es caracteritza per tenir dos nivells separats per una balustrada molt característica i una font ornamental d’inspiració neoclàssica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia