Urbanisme

Figueres vol recuperar l’antic càmping Pous amb un nou complex per 900 persones

L’Ajuntament de Figueres inicia els tràmits administratius amb l’empresa Càmping Campella del Sol per reactivar l’activitat d’un espai que va deixar de donar servei el 2003 · El terreny té una superfície de 64.241,44 m2, dels quals 56.305,70 m2 es corresponen a l’activitat de càmping.

La sessió ordinària de la Junta de Govern Local del passat 24 de juliol va aprovar el Pla Especial Urbanístic del Càmping Pous, situat a la carretera N-II a l’accés nord de Figueres. El terreny té una superfície de 64.241,44 m2, dels quals 56.305,70 m2 es corresponen a l’activitat de càmping, amb 300 unitats d’acampada i una capacitat de 900 persones. Tots els terrenys es troben íntegrament en sòl no urbanitzable.

El Càmping Pous és una instal·lació anteriorment existent, malgrat la interrupció temporal de l’activitat, des d’abans dels anys 60. El 2003, però, va deixar de donar servei. Ara, l’Ajuntament de Figueres ha iniciat els tràmits administratius amb l’empresa Càmping Campella del Sol SL per reactivar l’activitat.

Antecedents

El Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de Figueres aprovat el 1983 qualificava la finca amb la clau de sòl no urbanitzable de règim ordinari. El 2018 es va aprovar el text refós que tenia com a objectiu incorporar l’ús de càmping al planejament vigent i poder recuperar l’activitat de la instal·lació.

L’any passat es va aprovar el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que manté la qualificació i l’ús de càmping a un àmbit parcial del que qualificava l’antic PGOU del 1983. I, aquest juliol, s’ha aprovat inicialment el Pla Especial Urbanístic d’aquest espai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia