Societat

Controlat l'incendi de Maçanet de la Selva per un vehicle calcinat a l'AP-7

També s'ha aixecat el confinament a la urbanització Bellavista i al polígon Cal Roure

Els Bombers han donat per controlat fa uns minuts l'incendi de vegetació al voral de l'AP-7 a Maçanet de la Selva i també s'ha aixecat el confinament a la urbanització Bellavista i al polígon Cal Roure. Els Bombers han rebut l'avís a les 16:36 hores, quan una furgoneta blanca s'ha incendiat a tocar de la urbanització de Mas Altaba i el foc ha començat a calcinar arbres i un camp proper fins a la zona del veïnat de Coma Juliana. Actualment, els agents de Bombers hi estan treballant amb 19 dotacions terrestres i quatre aèries. Dues d'aquestes són avions de vigilància i atac (AVA) El foc ha afectat una superfície aproximada d'unes 2,4 hectàrees.

A causa de l'incident ha estat necessari habilitar només un carril obert en sentit Barcelona. Aquest fet ha provocat retencions de fins a quatre quilòmetres. De moment, no hi ha danys personals. Al llarg de l'actuació s'ha estat especialment alerta per una masia a tocar de l'autopista.

Les temperatures més altes, a comarques gironines

Cal recordar que aquest dimecres hi ha diverses comarques catalanes amb un risc extrem d'incendi. En aquest sentit, destaca la forta calor a l'Alt Empordà, el Pla de l'Estany i el Baix Empordà. De fet, segons informa el Meteocat, nou de les deu temperatures més altes que s'han registrat fins a les cinc de la tarda d'aquest dimecres s'han registrat en aquestes tres comarques. La més elevada ha estat a Cabanes a l'Alt Empordà, on s'ha arribat als 43,2 graus, seguida de Torroella de Fluvià amb 43 i el pantà de Darnius-Boadella amb 42,7. 

Banyoles i Navata també han superat els 42 graus, mentre que la Bisbal d'Empordà, Roses, la Tallada d'Empordà i Anglès han arribat a més de 41. 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia