Salut

Aprovat el pla per permetre el creixement de l’Hospital de Terrassa

L’Ajuntament de Terrassa va aprovar en junta e govern el passat 12 de juliol el pla especial urbanístic per a la regulació de l’Hospital Universitari de Terrassa, un document que amplia l’edificabilitat en quasi 10.000 m², arribant als 58.362 m². Amb el canvi urbanístic, les prioritats del Consorci Sanitari passen per canviar el traçat de les vies d’accés i també reubicar la rotonda de l’aparcament. També es treballa en la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les marquesines de les places de dos dels quatre aparcaments actuals, que permetin captar i emmagatzemar energia solar, amb l’objectiu de potenciar la sostenibilitat de l’Hospital. Per als altres dos aparcaments s’ha demanat un pla d’actuació específica.

El Pla Director d’Infraestructures del Consorci Sanitari 2024-2036 també preveu en breu definir una nova àrea polivalent a Urgències, crear espai per a un segon equip de Ressonància Magnètica i un nou espai d’Oftalmologia. A mig termini, està previst fer un edifici annex per a consultes externes.

Aquest futur nou edifici també allotjaria els serveis de Rehabilitació i cafeteria, així com despatxos, i els departaments d’Administració i Direcció. La nova construcció, situada a la cara sud, alliberaria diferents àrees de l’edifici principal que servirien per a poder ampliar serveis assistencials, destaquen des del centre en un comunicat emès aquest divendres.

Cada una de les fases del Pla Director haurà de ser aprovada, tenir calendari i pressupostar-se pel Servei Català de la Salut (SCS).

Actualment també s’està fent una via ciclista i de vianants paral·lela a la carretera N-150 i la construcció d’un viaducte per sobre el torrent de la Betzuca que ha de permetre millorar la connexió amb el centre sanitari.

L’Hospital Universitari de Terrassa es va construir fa més de quaranta anys. Al llarg del temps, dins del recinte hospitalari s’han anat construint noves edificacions com l’hospital penitenciari, l’àrea de radioteràpia i magatzems o la central tèrmica, a més de les àrees d’aparcament de pagament que han quedat petites.

L’última intervenció de nova planta realitzada es va fer entre el 2009 i el 2010 aixecant dos cossos annexes a la façana nord: l’àrea de radioteràpia i la del magatzem general, situats en el nivell del soterrani -1. En aquell moment es van verificar les superfícies d’ocupació i les d’edificabilitat, de l’àrea de sol urbà, observant que l’edificabilitat estava pràcticament esgotada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.