Salut

Combinen aprenentatge i joc per actualitzar els coneixements sobre l’ús dels medicaments

La Unitat de Suport a la Prescripció de Girona (USPF) ha aconseguit de combinar els coneixements sobre medicaments en l’àmbit de l’atenció primària amb un vessant lúdic gràcies al projecte Farma Quiz, basat en l’enviament setmanal d’una pregunta amb respostes múltiples mitjançant una coneguda aplicació de missatgeria instantània per a mòbils.

La iniciativa, que integra un grup amb gairebé 700 membres (683), també permet d’ampliar la resposta i, per tant, d’aprofundir en l’aprenentatge, amb una infografia formativa —anomenada Petita Píndola— relacionada amb la qüestió que s’ha tractat. La bona acollida del projecte l’ha fet mereixedor del premi a la millor comunicació oral en el darrer congrés de la Societat Espanyola de Farmacèutics d’Atenció Primària (SEFAP) i, a banda d’això, ha despertat l’interès d’altres farmacèutics per portar la iniciativa als territoris respectius.

Farma Quiz s’ha plantejat com una eina per actualitzar de manera continuada els coneixements dels professionals sanitaris de l’atenció primària a l’ICS Girona i a l’IAS sobre l’ús correcte dels fàrmacs en la pràctica clínica diària. Per facilitar-ho, els seus impulsors han introduït mètodes lúdics que difonen informació útil a partir de preguntes i respostes possibles. La USPF envia la qüestió cada dimarts i, així que el professional hi respon de manera anònima amb una de les opcions, sap a l’instant quina és la correcta amb una explicació d’acompanyament. Els membres del grup reben també, cada dijous, una ampliació de la informació anomenada Petita Píndola, consistent en una infografia de caràcter formatiu que s’adjunta al missatge, a banda de les dades de participació i el percentatge d’encert.

Tant les preguntes setmanals com les infografies s’inclouen als portals corporatius de l’ICS Girona i de l’IAS, de manera que estan disponibles per als seus professionals en qualsevol moment. En aquest repositori també s’hi pot trobar el codi QR que permet d’accedir al grup de missatgeria instantània.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.