Societat

societat

Els embassaments de les conques internes tornen a baixar després d’un juliol sec

Les reserves són superiors a les de l’any passat i permeten afrontar l’estiu sense canvis en les restriccions

Les reserves d’aigua als embassaments de les conques internes han reculat aquest juliol després de quatre mesos de remuntada gràcies a una primavera plujosa. Segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) de l’últim dia de mes, els 9 pantans encaren l’agost al 33,9% de la seva capacitat, amb 235,90 hm3 d’aigua, quan a finals de juny s’apropaven al 40% (37,1%). L’escassa pluja del mes de juliol ha frenat la inèrcia positiva que portaven embassaments com la Baells -torna a caure per sota del 50%-, la Llosa del Cavall o Foix (del 67% al 60%). Sau està al 26% quan havia remuntat fins el 43%, tot i que part de la davallada es deu a la transferència cap al pantà veí de Susqueda, l’únic que ha guanyat reserves l’últim mes: del 35,4% al 41%.

Malgrat aquest lleuger retrocés, el nivell de reserves amb què els pantans de les conques internes encaren el que resta d’estiu i la tardor és superior al que presentava fa un any. El 31 de juliol del 2023 el nivell dels embassaments era del 27,5%, més de sis punts per sota del nivell actual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia