Societat

Societat

Futur incert del mirador de Durro, retirat per seguretat

Fa una setmana, es va ensorrar provocant la mort d’un operari i ferides a tres més

Dos viatges d’helicòpter han estat suficients per retirar les peces del mirador de la roca d’Espà (1.411 metres) al poble de Durro, a la vall de Boí. Fa només una setmana la infraestructura es va ensorrar causant la mort a un operari i ferides a tres més. Per motius de seguretat, les peces del mirador s’han tret de la zona i s’han traslladat fins a Barruera a un magatzem municipal. L’alcaldessa de la Vall de Boí, Sònia Bruguera, ha explicat a l’ACN que el futur del mirador queda a l’espera del resultat de l’estudi que s’està redactant per conèixer el motiu de l’accident. En aquesta línia, Bruguera deixa totes les portes obertes: tornar-lo a fer igual, modificar el projecte o descartar definitivament aquest mirador. L’alcaldessa es mostra favorable a fer una consulta entre els veïns de Durro, en cas de ser necessària.

Accident a finals de juliol

L’accident va passar el 25 de juliol i una persona va morir i tres més van resultar ferides en caure 50 metres per l’esfondrament del mirador en construcció. Els quatre afectats eren operaris que treballaven en la construcció del mirador quan l’estructura va cedir. Dels tres ferits, dos ja han estat donats d’alta i un continua ingressat a l’hospital. La infraestructura s’estava construint al mirador de la roca d’Espà (1.411 metres), a pocs minuts caminant des del poble de Durro, en un espai on sobresortia a la roca uns deu metres. El projecte pretenia que des del mirador es contemplés el poble de Barruera i tota la vall de Boí. L’obra s’emmarca dins del Pla de Sostenibilitat Turística, finançat mitjançant els fons Next Generation UE. L’objectiu és crear una ruta de miradors com a un nou reclam i producte turístic, que permeti a tothom gaudir del paisatge de la Vall de Boí des d’un altre punt de vista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia