Administracions

Palamós

L’Ajuntament busca local per a l’àrea de Promoció de Palamós

La cessió gratuïta del local que ocupa l’Ajuntament de Palamós per oferir el servei de l’àrea municipal de Promoció Econòmica al carrer Santa Marta, té els dies comptats. Aquest espai, que forma part del conjunt de l’oficina de CaixaBank de l’avinguda de l’Onze de Setembre, s’havia aconseguit mantenir a través d’un conveni, que ara s’acaba, amb ImmoCaixa, que va accedir a mantenir la cessió gratuïta de local. L’entitat ja havia anunciat a l’Ajuntament que tenia intenció de no donar continuïtat a aquest conveni. L’Ajuntament ha optat per fer un concurs públic per buscar un local per aquest servei per comprar-lo i amb un preu de sortida de 135.000 euros.

La fi de la cessió

Segons explica l’alcalde, Lluís Puig, aquest espai el gestionava l’Obra Social de la Caixa; amb la reorganització que va fer CaixaBank molts dels seus actius immobiliaris van passar a ser gestionats per ImmoCaixa, entitat del grup que treu uns rendiments del seu patrimoni, com ara amb lloguers socials. En aquest escenari, “la cessió gratuïta no es preveia en cap cas”. “Amb tot, es va aconseguir signar un conveni de cessió gratuïta, però de manera temporal fins ara, perquè ImmoCaixa ja va dir que el seu objectiu de base és treure’n un rendiment”, explica. La relació entre l’Ajuntament i empreses que formen part d’aquest banc català –amb domicili fiscal a València–, ha estat llarga i profitosa. Aquest local anteriorment havia estat, entre altres, el Punt d’Informació Juvenil.

Un lloguer, descartat

L’Ajuntament ja s’ha posat en marxa per trobar un nou local, si bé descartant en tot moment l’opció de pagar un lloguer, d’aquí el concurs públic: “Des del primer moment, i tenint disponibilitat econòmica com és el cas, vam descartar anar a lloguer. Volem comprar i estalviar-nos lloguers futurs”, destaca Puig.

Amb aquest objectiu s’ha fet pública la licitació per a la compra d’un local destinat per l’àrea de Promoció Econòmica municipal”. I aquest procés què representa? A grans trets, i amb aquesta licitació, l’Ajuntament fa públic que necessita comprar un local amb unes característiques determinades i demana que particulars o empreses immobiliàries els facin arribar propostes, entre les quals, si fos el cas, s’hi podria presentar ImmoCaixa. Amb un preu de sortida de 135.000 euros, els locals que es poden presentar al concurs per ser puntuats han de tenir un mínim de 120 metres quadrats de superfície, adaptabilitat per poder-hi instal·lar equipaments d’oficina, vàters adaptats i magatzem, entre altres.

InmoCaixa és la societat que gestiona el patrimoni immobiliari de CriteriaCaixa i de la Fundació La Caixa, dins del programa Obra Social “la Caixa”, que ofereix lloguers socials o assequibles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia