Urbanisme

medi ambient

SOS Costa Brava denuncia l’“especulació urbanística” a Calella

SOS Costa Brava va presentar ahir a Calella de Palafrugell la nova campanya Construir és destruir, per fer balanç i conscienciar els visitants i estiuejants sobre la pressió dels projectes urbanístics al litoral gironí. En ple passeig del Canadell, activistes de l’entitat van denunciar la “greu amenaça” que perceben en “l’allau d’aprovacions de plans i projectes que afecten zones forestals i d’interès paisatgístic de primera línia de la Costa Brava”.

La cinquantena d’assistents van demanar l’aturada de noves urbanitzacions, a més de la modificació dels plans urbanístics municipals que les permeten. Ho van fer amb una representació teatral amb què van ridiculitzar l’especulació urbanística.

Davant d’una platja plena de gom a gom i les mirades atònites de turistes, la federació va representar una breu obra teatral amb què va voler ridiculitzar l’especulació urbanística que pateix la Costa Brava. Micròfon en mà i vestit d’empresari, un dels integrants de SOS Costa Brava es passejava explicant les urbanitzacions que tenia previst fer i que vendria a preus elevats per atraure “turisme de qualitat”, però allunyats dels pressupostos de molts residents. Altres ecologistes vestits d’obrers van posar-hi tanques i simulaven la construcció d’una primera paret amb maons. Enmig de l’aixecament del mur, altres membres de SOS Costa Brava els van interrompre per aturar l’obra amb pancartes. Una disputa paròdica entre membres de la federació que pretenia “representar el que passa cada dia al litoral gironí”, segons la portaveu de l’entitat, Irene Gisbert.

Palafrugell, “amenaçat”

Reivindicar-ho des de Calella de Palafrugell no era casual, ja que l’entitat critica projectes com ara la urbanització creixent a les muntanyes de Sant Sebastià de Llafranc, Aigua Xelida a Tamariu i als Jardins de Rubió i Tudurí de Calella, després d’una moratòria aixecada a principis d’any

Espais al punt de mira

Entre altres espais en perill, SOS Costa Brava assenyala: el bosc Major i Mas Gispert de Begur, on està previst edificar 50 i 10 habitatges, respectivament; l’ampliació del Port d’Aro a Platja d’Aro amb previsió de 340 apartaments i un hotel; es Calders i s’Oliguera a Cadaqués i la pineda de la Platja de la Farella a Llançà. També la pineda de Rodors i els aiguamolls dels Jonquers a la platja de Pals, amb previsió de prop de 700 habitatges i dos complexos hotelers i l’espai marí del Golf de Roses, o el parc eòlic marí. “Existeix encara un potencial de més de 40.000 habitatges i prop d’un centenar de noves urbanitzacions als 22 municipis del litoral gironí”, recordava l’advocat de SOS Costa Brava, Eduard de Ribot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nova app per apropar la informació municipal als ciutadans

SANTA CRISTINA D’ARO

Bicicletes elèctriques al port de Tarragona per al desplaçament dels treballadors

TARRAGONA

Enllestida la reforma de la passera de l’estació dels FGC a Les Fonts de Terrassa

TERRASSA

La Sindicatura de Comptes alerta de dèficits en ciberseguertat a l’Ajuntament de Mataró

MATARÓ

L’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès ja compta amb la unitat d’hemodiàlisi per a 40 pacients

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
ciència

Arrenca l’LCA Food Conference, un congrés mundial sobre la sostenibilitat ambiental dels aliments

Barcelona
educació

Els comuns esquiven ara parlar de la sisena hora i s’obren a altres “fórmules”

barcelona
salut

Eina per trobar l’antibiòtic idoni per a infeccions urinàries en 45 minuts

Barcelona

Neix una ‘spin-off’ gironina dedicada a l’assistència de processos aguts

GIRONA