Societat

Societat

Sant Pere de Torelló demana la declaració de zona catastròfica per la pedregada

L’Ajuntament de Sant Pere de Torelló, a Osona, compta fins a un miler d’habitatges del nucli antic malmesos pels efectes de la pedregada d’aquest divendres. S’hi afegeixen els desperfectes a gairebé 300 vehicles i els danys a una trentena de les quaranta empreses d’un polígon industrial, segons el balanç que ha fet aquest dissabte l’alcalde, Jordi Fàbregas, que ha demanat a la delegació del govern espanyol a Catalunya la declaració de zona catastròfica per tal de poder accedir a ajudes econòmiques que facilitin la recuperació del municipi.

La pedregada també va afectar tots els equipaments municipals, inclòs l’institut escola Josep Maria Xandri. Fàbregas ha explicat que la consellera d’Educació, Anna Simó, ha visitat el poble i s’ha compromès a fer les reparacions amb celeritat. Així i tot, tem que el curs escolar no pugui començar amb normalitat.

“Estem fosos i destrossats”, ha admès l’alcalde després d’una nit de poques hores de son, ja que assegura que fins ben entrada la matinada els bombers i la brigada municipal han estat retirant restes de teulada que havien caigut o que tenien risc de despreniment. Segons Fàbregas, hi ha malmesos més del 95% dels 1.050 habitatges que hi ha al nucli antic de Sant Pere de Torelló.

Un cop assegurades les teulades, aquest matí la feina s’ha focalitzat en la neteja, en posar elements de protecció provisionals i en assessorar els veïns a l’hora de tramitar les gestions amb les empreses asseguradores. L’alcalde lamenta que algunes famílies han rebut trucades de companyies presumptament estafadores i fa una crida a la prudència “i a no confiar en empreses que garanteixen una cobertura del 100% de l’import de la destrossa sense cap referència prèvia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.