Societat

Policia i Delegació del Govern ignoren l’executiu de Terrassa pel cas de la mestra vexada per parlar català

Fins a dues vegades sense èxit ha intentat l’equip de govern de Terrassa (Tot per Terrassa, ERC i Junts) reunir-se amb el comissari en cap de la Policia Nacional de Terrassa per expressar-li el malestar pel cas de la professora de català que va ser denunciada i vexada a la comissaria per adreçar-se als agents en català el passat 4 de març del 2022. Aquesta és una de les accions que es van aprovar en una proposta de resolució que el consistori va aprovar al ple d’aquell mateix mes en defensa de l’ús dels català a les administracions i per donar suport a la mestra de català d’un institut de Terrassa d’origen marroquí amb passaport espanyol, i estudis de filologia catalana i francesa complementats amb dos màsters, que va dir als agents que “aprenguessin l’idioma” després de gravar la conversa amb un àudio.

En un comunicat, també expliquen que la regidora de Polítiques Lingüístiques, Montserrat Caupena, tampoc ha tingut resposta de la Delegació del Govern espanyol a Catalunya perquè doti la comissaria del carrer de Baldrich i tots els equipaments de l’administració central de l’Estat de personal capacitat per a atendre en català i que instal·li en totes aquestes dependències cartells informatius visibles sobre el dret d’expressar-se en totes dues llengües oficials i de rebre resposta en totes dues llengües oficials.

Aquest era un altre dels sis punts de la proposta de resolució impulsada per la Plataforma per la llengua Col·lectiu l’Esbarzer a Terrassa, La Traca, Coordinadora Antirepressiva de Terrassa i altres entitats, que van denunciar fa uns mesos que no s’estava complint el text acordat i l’executiu terrassenc reitera de nou el seu suport a la professora, com ja li va expressar personalment en una reunió l’abril passat. Amb les entitats es va acordar que facilitaran a l’Ajuntament l’estat dels terminis de les al·legacions realitzades i el número d’expedient per possibles accions posteriors.

Pel comentari emplaçant els agent a aprendre català li van posar dues multes administratives –100 i 600 euros–, una d’elles per negar-se a identificar-se i que ella nega ja que anava a renovar-se el DNI, mentre que també hi ha en curs una denúncia contra el subinspector i tres agents que van anar a declarar al jutjat de Terrassa el passat 25 de març, com també ho va fer la professora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia