Infraestructures i serveis

serveis

Obres per valor de 437.360 euros a la xarxa d’aigua de Solsona

L’Ajuntament de Solsona ha posat a licitació el subministrament de comptadors de telelectura per millorar els balanços hídrics del sistema d’aigua potable, valorat en 301.860 euros. A banda, també ha tret a concurs l’obra de millora i renovació de la xarxa de subministrament d’aigua en baixa, amb un pressupost de 135.500 euros.

Amb l’adquisició de 2.700 comptadors, entre els quals n’hi ha 300 d’electroacústics, Solsona completarà el desplegament necessari per a la telelectura al conjunt del municipi i la millora del sistema de detecció de fuites i de monitorització i gestió del consum d’aigua. El regidor de Serveis Municipals, Joan Parcerisa, afirma que aquest és un gran pas per a la digitalització de la xarxa en temps real, que permet alliberar els operaris del servei municipal d’aigua de les tasques de lectura manual de comptadors. “Actualment hi inverteixen entre deu i quinze dies cada tres mesos, un temps que podran dedicar a la millora i manteniment de la xarxa”, destaca Parcerisa.

Pel que fa a la millora i renovació de la xarxa de subministrament d’aigua en baixa, l’obra consisteix en la sectorització de la infraestructura per optimitzar-ne el control i en la incorporació de mecanismes reductors de pressió, així com la instal·lació d’un sistema de gestió automàtica de regulació de pressió.

Per finançar l’execució d’aquests projectes, l’Ajuntament disposa d’una subvenció de 300.000 euros del pla de cooperació municipal per al finançament d’inversions en matèria de salut de la Diputació de Lleida i una altra de 68.435 euros de l’Agència Catalana de l’Aigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]