Societat

societat

L’Ajuntament de Barcelona compra un edifici destinat a ús turístic, per reconvertir-lo en parc públic d’habitatge

L’edifici, situat al carrer Diputació, disposa de 23 habitatges, 21 dels quals destinats a un ús turístic o a lloguer de temporada, i 2 locals

La inversió de la compra i la rehabilitació dels habitatges, per part del consistori barceloní, serà de 8,7 milions d’euros

L’Ajuntament de Barcelona comprarà una finca a la Dreta de l’Eixample per recuperar 21 habitatges que ara tenen un ús turístic per augmentar el parc públic d’habitatge. La Comissió de Govern ha aprovat exercir el dret de tanteig i retracte en la compravenda de l’edifici d’habitatges ubicat al carrer Diputació. La finca disposa de vint-i-tres habitatges i dos locals. En concret dos habitatges són de lloguer de renda antiga i la resta es destinen a habitatge d’ús turístic (12) i a lloguer de temporada (9).

En total, la finca té una superfície construïda de 1.487 m2, del quals 1.291 m2 estan destinats a habitatge i espais comuns i 196 m2 a locals. L’edifici té sis plantes, incloses l’entresol i l’àtic, amb habitatges d’una superfície aproximada de 50 m2. El regidor de l’Eixample, Jordi Valls, ha celebrat la compra de la finca i ha incidit que és una gran notícia pel barri de la Dreta de l’Eixample, ja que “hi ha molta pressió tant pels apartament turístics com per l’habitatge”. Per la seva banda, el comissionat d’habitatge, Joan Ramon Riera, ha volgut posar en valor que amb aquesta operació “estem amortitzant 21 llicencies d’apartaments turístics”. “Els habitatges es destinaran a joves i esperem que aquest mateix mandat estiguin disponibles i integrats en el parc públic d’habitatge de la ciutat” ha afegit el comissionat.

L’operació s’emmarca en l’estratègia del Govern municipal d’ampliar el parc públic per totes les vies possibles, i fer ús del tanteig i retracte en aquelles operacions que permetin guanyar nous habitatges en zones denses on és difícil construir-ne de nou. Amb aquesta operació, es podran destinar 21 habitatges per al col·lectiu de joves. Amb la compra es vol donar resposta a l’aposta municipal per extingir els pisos turístics existents avui dia a la ciutat i incrementar el parc d’habitatge residencial.

En aquest cas, l’Ajuntament de Barcelona invertirà un total de 8.742.300 euros, que surten de la suma dels 7,9 milions d’euros de la compravenda i dels 842.300 euros destinats als treballs de rehabilitació.

Segon la inspecció realitzada pels serveis tècnics de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB), l’edifici no presenta problemes estructurals i no requereix una important rehabilitació en les zones comunes, únicament recomana una rehabilitació d’alguns dels habitatges amb canvi de distribució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els delictes es mantenen en la primera meitat de l’estiu

lloret de mar

Troben un manuscrit inèdit de Víctor Català on es descriu un ball popular del municipi

l’escala
Medi ambient

Creixen un 20% les denúncies dels Agents Rurals

Cercs
FIGUERES

Controls a l’estadi Albert Gurt per evitar l’entrada d’usuaris no autoritzats

FIGUERES

La Policia Local tanca la campanya contra l’incivisme del juliol amb 33 sancions

la bisbal d’empordà

Campanya informativa sobre com circular amb bicicleta pel Barri Vell i el Mercadal

GIRONA

Denuncien que una granja de Cantallops té porcs morts en descomposició

CANTALLOPS

SOS Costa Brava continua el pols contra el Pla que afecta els Jardins Rubió i Tudurí de Calella

PALAFRUGELL
PALAFRUGELL

El Bus 30’ transporta al juliol 11.400 passatgers a les platges

PALAFRUGELL