Medi ambient

Denuncien que una granja de Cantallops té porcs morts en descomposició en plena canícula

L’entitat conservacionista Institució Alt Empordanesa per a la Defensa i Estudi de la Natura (Iaeden) - Salvem l’Empordà ha denunciat públicament que una granja de Cantallops ha deixat porcs morts en descomposició a l’aire lliure en plena canícula d’estiu. Es tracta d’una explotació que hi ha al costat del camí dels Solers, una via que molts veïns del poble aprofiten per passejar-hi. Des de l’entitat afirmen que aquesta és una mostra de “gran deixadesa i d’incompliment de la normativa vigent”. Segons Iaeden, els veïns han explicat que la pudor dels animals en descomposició se sentia des de casa seva ja que la granja està a uns 100 metres del poble. Des de l’entitat ja han denunciat la granja en reiterades ocasions per diversos motius.

Aquest dimarts 6 d’agost el propietari de la granja va retirar alguns porcs que s’havien mort i que des de feia dies estaven estesos a terra, descomposant-se, al costat d’un camí públic i en plena canícula estival. Iaeden assegura que els animals han estat dies fora dels contenidors habilitats com a dipòsit de cadàvers. La mostra és que a dia d’avui hi ha una bassa amb matèria orgànica en descomposició. L’entitat critica que aquests animals estiguessin a dos metres del límit de la parcel·la de la granja, a tocar d’un camí públic.

Per a l’entitat aquesta és una mostra més de la “gran deixadesa” que té aquesta granja de Cantallops, a banda de l’”incompliment de la normativa vigent”. A més, aquesta situació ha generat malestar entre els veïns del poble ja que aquests dies afirmen que la pudor arribava a les cases, que estan a uns 100 metres de la granja.

Iaeden recorda que ja va denunciar aquesta granja a diverses administracions públiques per tenir uns tubs a les instal·lacions dirigits a diferents cursos fluvials que marquen abocaments històrics de purins. A més, l’entitat recorda que la fossa no té un tancament perimetral. A més, la granja ha demanat ampliar l’explotació i des de Iaeden han recorregut aquesta tramitació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Foment de l’adopció d’animals amb un vídeo abans de cada sessió al Cinema Catalunya de Terrassa

TERRASSA
Infraestructures

Transformaran el camí de Térmens a Bellvís en una carretera

Térmens

Els delictes es mantenen en la primera meitat de l’estiu

lloret de mar

Troben un manuscrit inèdit de Víctor Català on es descriu un ball popular

l’escala
Medi ambient

Creixen un 20% les denúncies dels Agents Rurals

Cercs
FIGUERES

Controls a l’estadi Albert Gurt per evitar l’entrada d’usuaris no autoritzats

FIGUERES

La Policia Local tanca la campanya contra l’incivisme del juliol amb 33 sancions

la bisbal d’empordà

Campanya informativa sobre com circular amb bicicleta pel Barri Vell i el Mercadal

GIRONA

Denuncien que una granja de Cantallops té porcs morts en descomposició

CANTALLOPS