Urbanisme

Territori iniciarà a la tardor les obres per eixamplar el pont de Sant Francesc de Manresa

Les obres per eixamplar la calçada i fer noves voreres del pont de Sant Francesc, a l C-37z de Manresa, començaran la propera tardor. segons van expressar el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas, i el director d’Infraestructures, David Prat, en una reunió recent amb l’amb l’alcalde, Marc Aloy. Actualment els treballs estan en fase de licitació i s’hi preveu una inversió d’1,5 milions amb la intenció que un cop finalitzades les obres en traspassi la titularitat de l’Ajuntament. El pont de Sant Francesc, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local, discorre sobre el riu Cardener i té una longitud de 107 metres. Les obres permetran pal·liar els efectes de l’envelliment a l’estructura, renovar el ferm de la calçada, les baranes i els elements de drenatge. També s’instal·laran noves barreres de seguretat, que tindran llums leds encastats per afavorir la seguretat, s’implantaran dos passos de vianants i s’adequaran la senyalització i l’abalisament.

A la reunió també van tractar altres projectes en marxa o pendent de la xarxa viària. D’una banda el departament està redactant el projecte per a condicionar un tram d’1,6 quilòmetres de longitud des del mateix pont per la carretera C-37z per a millorar la connectivitat fins al barri del Xup, però també amb el centre amb una vorera per a vianants i ciclistes amb nou enllumenat. L’actuació té la finalitat de convertir aquesta carretera en una via urbana, fent-la compatible amb el trànsit existent. Està previst la construcció d’una rotonda i de nous accessos al barri de Bellavista i a la Torre de Santa Caterina. En aquest àmbit, ja s’han executat actuacions de millora de la seguretat viària en el barri del Xup, com el reforç de la senyalització vertical i horitzontal, l’aplicació de mesures de seguretat viària i la semaforització i implantació d’un pas de vianants.

Millores a la C-55

També van tractar diverses millores a la C-55 com ara la construcció d’una rotonda en sentit ascendent a l’enllaç del polígon de Bufalvent, amb un nou ramal que connecti amb la C-55, en sentit nord. També es millorarà la sortida des de la carretera cap al polígon dels Trullols en sentit descendent. El pressupost estimat per aquesta actuació és d’1,5 milions.

Hi ha el compromís, a més, d’analitzar alternatives de traçat viàries per a desenvolupar millores en la connectivitat de la C-55 i la C-25 i altres vies a l’entorn de Manresa i Sant Fruitós de Bages –la BV-4501, C-16C o la N-141C). Les actuacions que s’estudiaran comporten per a la seva execució una inversió estimada en 32 milions. En concret, els estudis que s’impulsen analitzaran, en coordinació amb els consistori de l’àmbit.

A la’N-141c i la C-16C es vol projectar una carril per a bicicletes unint Sant Fruitós i Manresa, que connectarà posteriorment cap a Navarcles. Tindrà una longitud de 2 quilòmetres i la seva construcció comportarà una inversió aproximada d’1,5 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia