Medi ambient

infraestructures

En marxa el nou dipòsit d’aigua freda per a l’acumulació d’energia frigorífica de la xarxa del TubVerd

Aigües de Mataró ha acabat al juliol la construcció del dipòsit, fet de formigó armat aïllat tèrmicament

El seu volum és com el d’una piscina olímpica i mitja

Aigües de Mataró ha finalitzat aquest juliol els treballs de construcció d’un dipòsit d’acumulació d’aigua freda per a la xarxa del TubVerd, i ara ja està en funcionament. El dipòsit, ubicat a la part posterior de la planta de producció, a la carretera de Barcelona, se suma a les ampliacions que s’han anat fent aquests darrers anys i permet augmentar la capacitat de producció de fred del servei.

El nou dipòsit d’acumulació d’aigua freda està fet de formigó armat, aïllat tèrmicament i té unes dimensions generals de 25x15x12 m. El seu volum útil és de 3.600 m³ (les dimensions d’una piscina olímpica i mitja) i disposa d’una capacitat d’emmagatzematge de 40 MWh. La seva funció és la d’acumular energia en forma d’aigua freda produïda per l’actual parc de màquines refredadores durant l’horari nocturn quan hi ha baixa demanda per part dels clients. A més, durant la nit el cost elèctric i les condicions ambientals són més favorables que durant l’horari diürn. L’energia acumulada durant la nit se subministra durant el dia segons la demanda. La construcció del dipòsit també permetrà, pròximament, la instal·lació d’una planta fotovoltaica a la coberta, ampliant així la ja existent, situada a l’edifici de producció de TubVerd.

El Tub Verd és una xarxa urbana de calor i fred, operada per Aigües de Mataró. La xarxa reaprofita l’energia tèrmica excedentària, provinent del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme (CTRSUM) i de l’EDAR de Mataró. Mitjançant una central de transformació d’energia, el vapor i el biogàs procedent d’aquestes infraestructures es converteixen en calor que es distribueix a equipaments i edificis d’habitatges de la ciutat. El servei de fred es genera amb refrigeradores elèctriques d’alta eficiència condensada per aigua. L’energia primària del TubVerd és local i no fòssil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Ordenen el desallotjament d’un pàrquing de Reus per risc “imminent” de col·lapse

Reus
societat

Trenta famílies formaran part de la comunitat energètica del Museu Darder

banyoles
economia

El sistema per reduir les males olors de la planta de biometà de la Galera estarà plenament operatiu en dos o tres mesos

La Galera
comerç

La Copa Amèrica no condiciona gaire el comerç

Barcelona
societat

Unió de Pagesos demana anul·lar el concurs per al lloguer de les terres de Gallecs

Santa Perpètua de Mogoda

Les entitats andaluses es podran instal·lar a Els Bellots el novembre

TERRASSA
INFRASTRUCTURES

Actuen d’urgència per reparar un pont descalçat sobre el Segre

Alàs i Cerc
Societat

Tarragona celebra les festes de Sant Magí amb activitats i espectacles

Tarragona
infraestructures

En marxa el nou dipòsit d’aigua freda per a l’acumulació d’energia frigorífica de la xarxa del TubVerd

Mataró