Societat

CiU i ERC denuncien l'ús polític d'un domini '.bcn'

Tecnologia

L’eventual creació d’un domini .bcn a internet va ser considerada aquest dimecres com una “maniobra política” per representants de CiU i ERC a l’Ajuntament de Barcelona. El consistori, que treballa perquè la corporació encarregada d’assignar noms d’internet aprovi el nou domini, va rebre ahir el suport de la regidora del PP, Àngels Esteller, que va fer un prec a la comissió de presidència per demanar que s’agilitin les gestions i que, un cop aconseguit el domini, s’utilitzi per substituir totes les adreces electròniques dependents de l’Ajuntament, que ara porten el domini .cat.


Jaume Ciurana, regidor de CiU, va valorar la iniciativa com “una maniobra per substituir el .cat”, alhora que va afegir que el grup municipal de CiU s’hi oposaria. Tanmateix, Siurana va considerar que, en el marc d’una obertura del registre de dominis, “Barcelona no ha de renunciar a tenir el seu”, tot i que “una altra cosa és com es gestioni”. En aquest aspecte, Ciurana va recordar que el domini .cat “no el gestiona la Generalitat” i que un domini .bcn “no l’hauria de gestionar l’Ajuntament”.
 

Per la seva banda, la regidora d’ERC Esther Capella es va mostrar totalment en desacord amb la iniciativa, ja que va considerar que les gestions per aconseguir el .bcn es fan amb la voluntat “d’eliminar el .cat”. La regidora va afegir que a Barcelona “no li cal un domini propi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.