Societat

EL PORT DE LA SELVA

El servei d’aigua potable es recuperarà progressivament les properes hores

El Consorci d’Aigües Costa Brava Girona ha anunciat que avui mateix es tornarà a posar en marxa la dessaladora del Port de la Selva i que progressivament s’anirà recuperant el servei d’aigua potable al municipi. Segons fonts d’aquest organisme, els treballs per obrir un nou pou han donat resultat. Els operaris van començar a trobar aigua a partir dels 4 metres de profunditat. A hores d’ara, han aconseguit arribar fins als 12 metres, des d’on ja s’ha començat a bombar aigua cap als dipòsits municipals, que en aquests moments es troben plens.

Això permetrà tornar a engegar la dessaladora en les properes hores. A partir de llavors, les llars aniran recuperant l’aigua potable de forma progressiva. Amb tot, el consorci avisa que continuarà portant camions cisternes des de Colera, com ha anat fent al llarg de la setmana, per si sortís qualsevol entrebanc. A més, també es treballarà per netejar el pou Vell, que havia quedat embussat de sal.

Els treballs de perforació del nou pou van començar dimecres a primera hora a causa de la incidència detectada dilluns al pou Vell. L'embussament d'aquest pou, un dels dos del municipi, va fer que no hi hagués prou aigua al dipòsit i s'hagués d'aturar la dessaladora, que funciona amb uns volums més alts. En conseqüència, es van produir talls en el servei d'aigua, però quan es va recuperar l'aigua era massa salada i l'Ajuntament del Port de la Selva va recomanar que no es consumís ni es fes servir per cuinar.

Per aquest motiu, el Consorci d'Aigües Costa Brava Girona es va posar a treballar en l'obertura d'un tercer pou, amb l'esperança de trobar aigua per poder tornar a omplir els dipòsits i engegar la dessaladora. Paral·lelament, aquest ens va fer venir camions cisterna des de Colera per injectar aigua als dipòsits i fer-ne augmentar el volum. També se'n va injectar de la canonada provinent de la xarxa en baixa de Llançà. El consorci ha agraït a aquest municipi la seva col·laboració.

La recuperació de l'aigua potable al Port de la Selva es farà de forma progressiva i dependrà de la ubicació de cada llar. Les més properes a la dessaladora l'han de recuperar abans, però s'espera que durant les properes el subministrament quedi plenament normalitzat a tot el municipi.

Un cop obert aquest nou pou, el consorci iniciarà les obres per desembussar i netejar el pou Vell. D'aquesta manera, el Port de la Selva, segons informa l'ACN, disposarà de tres pous fins que no es posi en funcionament la canonada que ha de connectar amb Cadaqués, que es preveu que estigui operativa abans de l'estiu de l'any que ve.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia