Societat

societat

Aigüestortes demana als visitants complir la normativa i no banyar-se als estanys

Es tracta d’ecosistemes aquàtics molt fràgils a les pertorbacions humanes

Les cremes corporals i els protectors solars podrien alterar la dinàmica del medi i els resultats dels estudis que s’hi duen a terme

L’activitat humana pertorba els ecosistemes naturals, i per mantenir la seva puresa i dinàmica, cal extremar les accions que s’hi poden dur a terme. És per això que el Parc Nacional d’Aigüestortes i estany de Sant Maurici recorda la prohibició de nedar o banyar-se a l’estany, segons marca la normativa. Ho ha assegurat Lluís Florit, el director del Parc a l’ACN. Afirma que nedar-hi suposa un incompliment de la llei i una denúncia per part dels Agents Rurals. Florit ha dit que intenten informar i sensibilitzar a la gent abans d’arribar a la sanció. El director del Parc Nacional ha recordat que es tracta d’ecosistemes aquàtics molt fràgils a les pertorbacions humanes i, per tant, està prohibit el bany. “Demano que els visitants siguin conscients que estan a un parc nacional, on el bany està prohibit”, ha sentenciat Florit.

L’hàbitat dels estanys d’alta muntanya és d’interès comunitari i l’efecte del bany altera molts aspectes de la dinàmica de l’estany, ha dit Florit. Les cremes corporals i els protectors solars són un dels aspectes que més altera la flora i fauna d’aquests espais. En molts estanys hi ha investigadors que estan fent-hi recerca i el bany alteraria aquests resultats d’anys, ha dit el director del Parc. El bany als estanys és perjudicial, en tots aquests àmbits; tant pel que fa als projectes d’investigació com pel que fa a la dinàmica natural de funcionament d’aquests hàbitats.

Aquests dies de calor intensa els controls als estanys s’intensifica als de més fàcil accés. També s’hi intensifica la sensibilització, ha dit Florit. Els Agents Rurals també han fet una crida a gaudir dels espais naturals de forma responsable i produint el mínim impacte possible sobre el medi natural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia