Societat

societat

Creix un 23,7% el nombre de persones ateses al servei de dutxes socials i canvi de roba de Manresa

Funciona dues tardes i un matí a la setmana amb l’objectiu d’oferir un espai digne als usuaris

El servei de dutxes socials de la Fundació Germà Tomàs Canet, ubicat a la Llar Sant Joan de Déu de Manresa, va atendre 413 persones el 2023. Això suposa un creixement del 23,7% respecte a les dades del 2022. Dels atesos, 349 van ser homes, 48 dones i 16 menors. Durant l’any passat, les dutxes van funcionar 137 dies i es van fer 4.706 serveis. Per cada dia d’obertura es van dutxar 34 persones. Gairebé tres quartes parts dels usuaris són de Manresa, i un 16% dels quals no té llar. L’objectiu del servei és oferir un espai agradable i digne on dutxar-se i que persones en situació de vulnerabilitat també tinguin un accés còmode a roba neta. Funciona dues tardes i un matí a la setmana, i l’accés és lliure.

El servei de dutxes es complementa amb un servei de bugaderia social que també permet a les persones rentar la seva roba. A la bugaderia s’hi accedeix per derivació dels serveis socials de l’Ajuntament de Manresa o altres entitats socials. L’any passat gairebé 200 persones van fer ús del servei amb un total de 450 bugades.

El servei de dutxes socials és atès per persones professionals i voluntàries de la Fundació Germà Tomàs Canet amb la col·laboració del voluntariat de la Fundació del Convent de Santa Clara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia