Medi ambient

medi ambient

Els EUA emeten una alerta d’huracà per a les illes de Puerto Rico i les Illes Verges

La previsió és que s’acosti a les illes del Carib per després girar cap al nord

El Centre Nacional d’Huracans (NHC, en anglès) dels Estats Units ha emès aquest dimarts una alerta d’huracà per a les Illes Verges, com també per a les illes porto-riquenyes de Vieques i Colobra, mentre s’aproxima a aquestes àrees i una mica més enfortida la tempesta tropical Ernesto.

L’NHC ha subratllat a més que les alertes de tempesta tropical es mantenen per a Saint Kitts i Nevis, Montserrat, Antiga, Barbuda i Anguilla, Guadalupe, i Sant Martí i Sant Bartolomé, segons el butlletí de les 11.00 hora local (15.00 GMT).

A aquesta hora la tempesta tropical es trobava a uns 250 quilòmetres a l’est sud-est de Santa Cruz, i a uns 405 quilòmetres a l’est- sud-est de Sant Joan (Puerto Rico).

Ernesto presenta vents màxims sostinguts de 85 quilòmetres per hora i es mou cap a l’oest nord-oest a 30 quilòmetres per hora.

Segons la trajectòria pronosticada, el centre d’Ernesto hauria de passar a prop o sobre les Illes Verges aquesta nit, i després passar just al nord-est i nord de Puerto Rico aquesta nit, i el dimecres. Més tard, Ernesto s’hauria de moure sobre l’Atlàntic occidental.

Des de principi de la temporada d’huracans en la conca atlàntica, que va començar el passat 1 de juny, s’han format cinc tempestes tropicals, Alberto, Beryl, Chris, Debby i Ernesto.

De totes elles Beryl i Debby es van enfortir fins a arribar a huracans, el primer d’ells fins i tot va aconseguir la categoria més gran en l’escala Saffir-Simpson, la cinc, causant destrucció i mort en el Carib i als Estats Units.

Es preveu que aquesta temporada d’huracans a l’Atlàntic sigui una de les més actives i intenses en dècades, amb la formació de fins a 25 tempestes i 13 huracans.

De moment, la tempesta tropical Ernesto, que carrega vents màxims sostinguts de 72 quilòmetres per hora, ja ha afectat aquest dimarts a les Antilles Menors en el seu pas per aquesta zona del Carib mentre intenta enfortir-se i acostar-se a Puerto Rico.

Ernesto es mou cap a l’oest nord-oest a 30 quilòmetres per hora. Els meteoròlegs pronostiquen un moviment cap a l’oest nord-oest amb una certa disminució en la velocitat d’avanç durant el pròxim dia. Després s’espera que Ernesto giri cap al nord sobre l’Atlàntic occidental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia