Infraestructures i serveis

Llafranc

Primer vistiplau a la transformació del front marítim en zona per a vianants

L’Ajuntament de Palafrugell ha aprovat inicialment el projecte de peatonalització del front marítim de Llafranc. Les accions més significatives que es proposen són la creació, d’elements que facin més accessible l’accés a la platja per als usuaris; la continuïtat de trajectes practicables, allà on siguin factibles, i l’ajut a la transformació cap a la zona de vianants; l’acabat funcional i estètic de les reparacions urgents que havia provocat el temporal “Gloria” i la substitució de l’enllumenat per un de més eficient i lumínicament no contaminant.

Entre els principals objectius d’aquest nou projecte, que ara es troba en exposició pública, n’hi ha tres de molt concrets, els quals passen per transformar en zones per a vianants els espais amb més activitat turística; regular l’accés amb vehicle motoritzat a la façana marítima de Llafranc i millorar l’aspecte energètic. En aquest últim punt es plantegen elements tan importants com son: reduir les emissions de Co2; reduir la contaminació acústica; renovar les xarxes de serveis públics on calgui millorar l’eficiència energètica de la destinació i vetllar per l’acompliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030, concretament els que es troben centrats en els objectius 7 i 11.

El projecte té un pressupost d’execució de 379 mil euros, amb el 21% d’IVA inclòs. Aquesta actuació està cofinançada per la convocatòria extraordinària 2023 del Programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destí, finançada íntegrament amb fons europeus Next Generation-UE. La previsió és que el projecte ja pugui ser una realitat de cares a la propera temporada turística de l’any 2025.

Acabat del mur

Una de les afectacions més importants d’aquest projecte és acabar amb la sensació de provisionalitat de les zones del mur de contenció que el temporal “Gloria” va malmetre de forma contundent. D’aquesta manera, les obres serviran per donar continuïtat a l’aspecte semblant que té tot el passeig. En el seu moment, a l’any 2020 es va fer una actuació de forma provisional per arranjar les problemàtiques del temporal i per donar consistència a la part que havia patit més del front marítim. I és ara quan, amb la millora que està prevista es pugui establir una continuïtat estètica i estructural d’aquesta zona del passeig. En aquest sentit, les noves baranes que es projecten també han de donar no només major seguretat al usuaris d’aquest espai del front marítim, sinó una continuïtat estètica que millori visualment l’aspecte del passeig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BANYOLES

Impulsen un manifest perquè el Monestir de Sant Esteve passi a ser de la ciutat

BANYOLES
sanitat

L’OMS declara el mpox emergència internacional de salut pública

barcelona
meteorologia

Protecció Civil manté l’alerta per pluges, que poden ser localment intenses

Barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

El dia més plujós des del temporal Glòria

CASSÀ DE LA SELVA

Més de 150 visualitzacions en els continguts de la nova app “Platges i litoral”

palafrugell
successos

Detingut a Lleida per l’estafa de l’estampeta

Lleida
medi ambient

La tempesta tropical Ernesto provoca fortes pluges a Puerto Rico

barcelona
política

Eduard Rivas s’acomiada de l’alcaldia d’Esparreguera

Esparreguera
PALAMÓS / CASSÀ DE LA SELVA

Naturalistes de Girona presenta al·legacions a diversos projectes de la demarcació

CASSÀ DE LA SELVA / PALAMÓS